„На този етап има отделни изказвания на министри, но няма

...
„На този етап има отделни изказвания на министри, но няма
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Позицията на България за кризата с Украйна е странна


„ На този стадий има обособени изявления на министри, само че няма позиция на българското държавно управление за рецесията в Украйна. Поведението на България е необяснимо. Страната би трябвало да анонсира доста по-ясен интерес към своята национална сигурност. Не си дават сметка, че рецесията има доста разнообразни аспекти - военна рецесия, енергийна рецесия, мигрантска “, съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски в „ Тази неделя “.

Според Нейнски може да се види разликата, в случай че съпоставим нашата позиция и тази на Румъния: „ Тя реагира доста изрично по отношение на опасността на Русия като сподели, че страната е в контакт със своите съдружници и би приела разширението на съдружниците на своя територия “.

„ Мълчим пред изявления на съветския дипломат по малкия екран. Говори се за България в трето лице с НАТО. Казва ни се, че при непокорство ще се покачат цените на газа. Трябва да прояви достолепие от страна на България “, сподели Нейнски.

„ Само единство и реципрочност може да ни подсигурява сигурност. НАТО е защитителен съюз. Предлага помощ на всички свои членове, така че всеки един да се усеща спокоен в една такава криза. Необяснимо ми е държанието на България. Модернизацията на армията ще стане единствено през партньорството ни с НАТО “, разяснява Нейнски. Очаквам държавното ръководство да има много по-ясна позиция ", добави тогавашният външен министър.

По думите ѝ Русия се стреми да дестабилизира Запада без значение дали посредством рецесията в Украйна, която е общоевропейска или посредством други сви дейности. отдавна се намесва в политическите процеси на Балканите, което е в основата на много от проблемите в региона.

Москва се пробва да въздейства и на връзките ни със Северна Македония, което е видно от поставете на съветското посолство в Скопие за Гоце Делчев и славянската писменост във „ Facebook “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР