На тези избори имаше рекорден брой сигнали за нарушаване на

...
На тези избори имаше рекорден брой сигнали за нарушаване на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Няма партия, която да не е ангажирана с купуването на гласове

На тези избори имаше рекорден брой сигнали за нарушение на изборното законодателство. Няма партия, която да не е ангажирана с пазаруването на гласове. Това разяснява министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по Нова ТВ.

Той показа статистика, съгласно която за предходния месец досега са постъпили 1815 сигнала. За същия интервал през 2019 година, когато още веднъж се организираха локални избори, сигн

Стоянов разяснява и следствие на медията, обвързвано със 180 адресни регистрации в Земен. Журналистите попадат на документни измами, длъжностни закононарушения и подправяне на подписи. Стигат и до претендент за общински консултант, който призна, че е записал хора в дома си.

„ По случая има формирано досъдебно произвеждане. Имах опцията да изгледам репортажа. По производството се работи и сега. Предполагам, че ще излязат голям брой документни закононарушения. Потвърждавам част от обстоятелствата, другите се ревизират ”, посочи министърът.

Някои от 180-те души, които би трябвало да са заличени от описите, са съумели да гласоподават. „ По наша самодейност успяхме да дерегистрираме огромна част от въпросните лица. За страдание, евентуално има такива, които са упражнили правото си на глас ”, уточни Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР