На тези избори антиимигрантските партии получиха широка подкрепа, каза днес

...
На тези избори антиимигрантските партии получиха широка подкрепа, каза днес
Коментари Харесай

Унгария ще търси антимиграционен съюз с Австрия и Италия

На тези избори антиимигрантските партии получиха необятна поддръжка, сподели през днешния ден унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сиярто счита, че методът по този проблем на държавното управление във Виена и на десния център в Италия е доста подобен с този на централноевропейските страни в Европейски Съюз.

"Затова е явно, че ще работим дружно в бъдеще ", сподели Сиярто в изявление за Ройтерс.

"Това не е ориентирано против западната част на Европа, а против миграцията и то дава отговор на нашите ползи, тъй като даваме приоритет на сигурността ", добави той.
Сиярто уточни, че страните от Вишеградската четворка нямат проекти да уголемяват този съюз, само че това не би трябвало да пречи за определяне на по-близки връзки с тези страни, които мислят по същия метод.

Ройтерс напомня, че блян към по-тясно съдействие с Унгария изрази и австрийският канцлер Себастиан Курц след среща с унгарския министър председател Виктор Орбан в края на януари.

Междувременно в София Курц сподели през днешния ден, че Европа без граници вътре може да действа единствено в случай че са укрепени външните граници. Много сме признателни за опитите в България да се укрепят външните граници, посочи австрийският канцлер след срещата с премиера Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР