На територията на Украйна започна военното учение Rapid Trident с

...
На територията на Украйна започна военното учение Rapid Trident с
Коментари Харесай

Голямо учение на НАТО с участието и на български военни започна в Украйна

На територията на Украйна стартира военното обучение Rapid Trident с присъединяване на военни елементи от 15 страни, сред които и Съединени американски щати, предава украинската осведомителна телевизия " Канал 5 ", представена от " Фокус ".

Учението ще се организира в региона на военната база край град Яворов, на към 50 км западно от град Лвов и в него ще вземат участие общо 2500 военнослужещи от Съединени американски щати, Украйна, Канада, България, Грузия, Естония, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Турция и Англия.

Молдовското присъединяване до самото начало на учението беше под въпрос, откакто президента на страната Игор Додон разпореди да се анулира подготовката на военнослужещите и разгласи отвод от присъединяване в Rapid Trident.
Въпреки това, по решение на държавното управление, молдовските военни са пристигнали в Украйна.

Контингентът на Съединени американски щати и Канада има бройка от 500 души, а Украйна взе участие с към 1000 военнослужещи, множеството от които с военен опит от военните дейности в Донбас.
В учението ще вземат участие лека бронирана техника, както и два хеликоптера " Ми-8 " и самолети " Ан-26 " и " С-130 " за здравна евакуация и превозване на персонален състав.
От украинска страна командващ на учението е полковник Сергей Литвино, а от американска - полковник Дейвид Джордан.

Rapid Trident ще продължи две седмици и стартира дни преди началото на руско-белоруското обучение " Запад 2017 ", в което ще се включат 12 700 военни на двете страни. Полша и прибалтийските страни, Литва, Латвия и Естония, към този момент показаха угриженост от засиленото съветско наличие покрай границите си.

Ученията Rapid Trident се организират годишно от 2006 година в границите на програмата " Партньорство за мир ". През 2016 година в него участваха 1800 военнослужещи от 14 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР