На територията на Съединените щати българските граждани могат да гласуват

...
На територията на Съединените щати българските граждани могат да гласуват
Коментари Харесай

Българите в САЩ гласуват на евровота във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис

На територията на Съединените щати българските жители могат да гласоподават в 5 изборни секции във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. Те одобряват гласоподаватели от 7 сутринта до 8 вечерта локално време.

В Съединени американски щати искащите да подадат своя глас в изборите за членове на Европейски парламент би трябвало да дават отговор на изискването за уседналост. При гласуването, в случай че лицата не са в листата на комисията, ще е належащо да подпишат декларация. В нея те декларират, че имат адресна регистрация по непрекъснат адрес в България или друга държава-членка на Европейски Съюз през последните три месеца.

Това значи, че по-голямата част от сънародниците ни в Съединени американски щати нямат да могат да гласоподават. На изискванията за гласоподаване дават отговор най-вече наши туристи и командировани тук чиновници, осведоми БНР.

При предходния избор за Европейски парламент множеството от българите, с които разговарях не бяха осведомени с мярката за уседналост и бяха разочаровани, че не могат да се включат. Тогава се срещнах и с комплицирани студенти, които са краткотрайно в Америка, само че не са били в страна от Европейски Съюз през последните три месеца. Предстои да се разбере дали този път разяснителната акция е дала резултат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР