На терен израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви пред

...
На терен израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви пред
Коментари Харесай

Израелски министър към войниците в Газа: Скоро ще видите палестинския анклав отвътре

На терен израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи пред бойците, събрани на границата с Газа, че следва скоро да видят палестинския анклав от вътрешната страна. Това може да значи, че предстоящата сухопътна интервенция против групировката „ Хамас ” наближава, предава Нова ТВ. Малко след изказването на Галант израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласява видеозапис, в който се среща с бойци покрай границата и дава обещание победа.

Междувременно „ Хамас ” и Израел не престават да си разменят удари. Сирените за въздушна паника бяха задействани нощес в Тел Авив и други градове в централната част на Израел. Засилват се и опасенията от разгръщане на спора. Три крилати ракети, които евентуално са ориентирани към Израел, са били изстреляни от близки до Иран групировки в Йемен.

„ Екипажът на разрушителя с управляеми ракети USS Carney, настоящ в северната част на Червено море, смъкна три крилати ракети и няколко безпилотни самолета, изстреляни от силите на хутите в Йемен. Това деяние беше проява на интегрираната противовъздушна и противоракетна защита, която изградихме в Близкия изток и която сме подготвени да използваме постоянно, когато е належащо, с цел да защитим нашите сътрудници и нашите ползи в този значим район ”, съобщи представителят на Пентагона Пат Райдър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР