На теория няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото

...
На теория няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото
Коментари Харесай

Три неща, с които Само за ваканцията ще ви изненада

На доктрина няма нищо по-хубаво от лято, прекарано под горещото слънце във Франция. Ако не броим трима младежи, любовна конспирация, бракоразвод и непредвидена бременност.
Това сигурно не е ваканцията, на която Лия се е надявала. Но фамилията на сестра й – Мишел, се разпада и сестринският дълг повелява на Лия да помогне в сложната обстановка. Когато всичко се обърква, Лия е оставена да се оправя сама с племенниците си. В този сериозен миг на помощ й се притичва съседът – прелъстителен водач на хеликоптер, разведен, татко на младеж. Двамата сплотяват сили, с цел да бъдат децата постоянно нахранени и в положително въодушевление.
А в последна сметка може да се окаже, че и на двама им се желае летният флирт посред им да не е единствено за ваканцията. 
Управление на хеликоптер в рискови обстановки
Докъде е подготвен да стигне един публицист за своята книга? Сю Муркрофт задава този въпрос в края на романа си, след което ни споделя до каква степен е стигнала самата тя. Нейният воин Ронан Ший е водач на хеликоптер, който се възвръща от контузия на рамото след спешно кацане. За да опише най-достоверно това прекарване в книгата си, авторката на „ Само за ваканцията “ взема решение да се качи на хеликоптер, който симулира злополука. Подробно изложение на симулацията ви чака в края на романа, а преди този момент Ронан ще ви разкрие още забавни тънкости, свързани с ръководството на тези машини.
Високоскоростни безредици
Освен че авторката е почитателка на мощните чувства, една от героините й също обича бързите скорости. Лия има „ Порше Кайман “, умее да завива с ръчна спирачка и взе участие в каскади, дрифтинг, ралита... Въпреки всичко, най-после най-екстремното прекарване за нея се оказва гледането на двама младежи в непозната страна.
Ускорен курс по дегустация на шоколад
Сю Муркрофт взема решение да даде на Лия освен бърз автомобил и разнородни ползи, само че и най-сладката специалност – дегустатор на шоколад. Читателите също ще могат да научат малко повече за опитването и приготвянето на шоколад. Ето няколко забавни насоки за една професионална дегустация:
• Първо обърнете внимание на опаковката, тъй като качественият шоколад нормално получава качествена опаковка. Важно е каква е повърхността и цветът на шоколада, дали резонира при отчупване, дали краищата на парчето са остри и какъв е ароматът му.
• Шоколадът би трябвало да е със стайна температура поради консистенцията, само че и тъй като прекомерно хладните температури попречват способността да се долавят усетите.
• За да се насладите на усета на шоколада, пийнете вода и хапнете малко изсъхнал самун – по този начин ще изчистите небцето си.
• Едва тогава поставете парченцето върху езика си и оставете усетите да се освободят...
Бонус: хрумвания за идната ви почивка
Както подсказва заглавието, „ Само за ваканцията “ ни настройва на ваканционна вълна и от книгата може да почерпите доста хрумвания за идната си отмора. Освен Страсбург и покрайнините, историята води героите в Карвенделските Алпи, Инсбрук, припомня ни, че Щутгарт и музеят на „ Мерцедес “ са единствено на два часа от Елзас, и загатва редица забележителности в Лондон. Ако търсите ентусиазъм за летни пътешествия, сигурно ще го откриете измежду страниците на книгата.
Сю Муркрофт е родена в Германия, живяла е в Кипър и Малта, а сега – във Англия. През годините е работила на разнообразни места – от банка до медия за мотоциклети, само че твърди, че в този момент има най-хубавата специалност – на публицист.
Сю Муркрофт написа модерни романи, които бързо се трансформират в интернационалните бестселъри. Книгите й са носители на Наградата за най-хубаво сантиментално четиво (Best Romantic Read Award) и два пъти са били номинирани за Романтичен разказ на годината (Romantic Novel of the Year Awards). Сю Муркрофт написа още къси разкази, публикации и наръчници по креативно писане. В романите й читателите ще се насладят на летни или коледни истории, изпълнени с възприятие за комизъм, романтика и неспокойствие. Един превъзходен образец за това е „ Само за ваканцията “, която излиза със знака на ИК „ Хермес “ през юли 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР