На телефон 02/90 112 98 и електронен адрес Включете JavaScript,

...
На телефон 02/90 112 98 и електронен адрес Включете JavaScript,
Коментари Харесай

Държавата ще събира сигнали за изборни нарушения от 29 септември

На телефон 02/90 112 98 и електронен адрес Включете JavaScript, с цел да видите предпазеното наличие. Министерството на вътрешните работи (МВР) ще събира сигнали за изборни нарушавания. Двата канала за информация стартират да работят от петък, 29 септември т.г., когато публично започва акцията за локалния избор, разгласи министър председателят акад. Николай Денков преди днешното съвещание на държавното управление.


Той прикани жителите да изпращат сигнали: „ Нека дружно този път да пресечем всички изборни нарушавания. Разчитаме на вас! “ „ Задача на всички институции, в това число и на Министерския съвет, е да обезпечат почтени и транспарантни избори. За да успеем, имаме потребност от съдействието на българските жители “, съобщи още министър-председателят.

Вече е основано звено, сплотяващо напъните на Министерство на вътрешните работи, Главна прокуратура и Държавна организация „ Национална сигурност “. Чрез националната телефонна линия и имейл адреса на Министерство на вътрешните работи всички жители могат да осведомят за нарушавания, свързани с локалния избор. Сигнали ще одобряват и всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. „ Веднага ще се отзоваваме и ще създадем всичко, което зависи от институциите, с цел да подсигуряваме честността на изборите “, увери акад. Денков.

Нов миг при тези избори е създаденото профилирано приложение - Географска осведомителна система „ Изборни процеси “. В него структурите на Министерство на вътрешните работи ще могат да вкарват данни в действително време. Пространственото онагледяване на проблематичните места в страната ще подкрепи вземането на своевременни управнически решения за оптимално разпределение на полицейските сили за дейно противопоставяне на закононарушенията срещу правото на жителите да създадат своя свободен избор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР