На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва

...
На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва
Коментари Харесай

Протест навръх празника на МВР

На тази дата през 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за основаване на Министерство на вътрешните каузи с Тодор Бурмов като министър.  От 1992 година 05 юли е формален празник на чиновниците от вътрешното ведомство . На този ден отдаваме респект на чиновниците на закона, на техния професионализъм и безрезервност в работа на обществото.

Тази година празникът на Министерство на вътрешните работи ще е друг , предава БГНЕС. В подтекста на изключителната противоепидемична конюнктура, управлението на министерството реши да анулира обществените събитията. Няма да се проведат обичайна гала по полагане на венци пред паметника на Незнайния боец и церемонията за награждаване на чиновници, посочили високи професионални резултати.

Миналата година празникът бе маркиран с впечатляващи демонстрации из алеите на Борисовата градина. 

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи ще излязат в 13 ч. на митинг. Причината е  неодобрение от работата на дирекция „ Правно-нормативна активност “ в министерството. 

Недоволните служители на реда ще се съберат в градинката до вътрешното министерство. Според тях има потребност от промени в дирекция „ Правно-нормативна активност “ в министерството.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи осведомят, че макар положените през последните години старания, нейни членове и всички чиновници в Министерство на вътрешните работи не престават редовно да са пострадали от неспособността на дирекцията да предложи на управлението на министерството решение на проблеми, които засягат директно професионални и стопански ползи на чиновниците.

Полицаите приканват още вътрешния министър във допустимо най-кратък период да стартира публични договаряния с тях за търсене на взаимно допустим излаз от създалата се обстановка.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР