На тържествената церемония днес знамето на НАТО беше издигнато пред

На тържествената церемония днес знамето на НАТО беше издигнато пред ...

Знамето на НАТО бе издигнато пред сградата на правителството в Скопие.


На тържествената церемония днес знамето на НАТО беше издигнато пред сградата на правителството на Македония.

Издигаме днес знамето на НАТО, което заедно с европейското и нашето собствено, определя бъдещето, не само нашето, но и на следващите поколения. Това не е само символично, но и реалност. Това е нова страница в нашата история“, заяви премиерът Зоран Заев на церемонията пред сградата на правителството по повод вдигането на флага на НАТО.

Той подчерта, че днес македонците уверено казват, че родината им е на правилния път към прогреса и неограниченото развитие.

,,Успяхме от второстепенния балкански път, на който с десетилетия сме чакали, да се върнем на главната магистрала към Европа“, обяви Заев и добави, че в предстоящия период македонците ще бъдат преки участници в най-значимия период на независимост на държавата.

Заев оцени, че бъдещето вече не е съдба, а съдбата македонците са я взели в своите ръце и са определили бъдещето си, предаде БНТ.

Македонският премиер очаква през близките дни да започне следващият сложен етап в изграждането на Македония по европейски стандарти и че вече никой няма да блокира отвън този процес.

Източник: novini.bg