На тържествена церемония 751 млади лекари от Медицинския университет в

...
На тържествена церемония 751 млади лекари от Медицинския университет в
Коментари Харесай

„Заклех се“: 751 млади лекари положиха Хипократова клетва


На тържествена гала 751 млади лекари от Медицинския университет в София поставиха Хипократова клетва и се дипломираха.

Снимка: Ладислав Цветков


Половината ще останат тук, а другите ще заминат, сочи анкета на висшето учебно заведение. Педиатрията е най-желаната компетентност, а към незабавната медицина интерес имат едвам под 1%.

Снимка: Ладислав Цветков


Часове преди дипломирането си доктор Айлин Фейзуллова е в болничното заведение по ендокринология в София, с цел да натрупа познания и опит. Любовта към тази компетентност наследява от майка си, която е ендокринолог.

„ Определено майка ми беше индивидът, който без да ми постанова своето мнение ми сподели, че в тази компетентност има огромно занятие за научна работа, което за мен също е доста скъпо “, споделя тя.

Снимка: Редакторски екип


В залата бяха още и родителите ѝ, баба ѝ и дядо ѝ, другари, които с думите си младата лекарка просълзи. Айлин сбъдна фантазията си с цялостно отличие - за което получи премията „ Златен Хипократ “.

„ Искам особено да благодаря на един доста безценен за мен човек, на моя предстоящ брачен партньор, по тази причина, че беше и ще бъде най-силна моя опора през всички години “.

В името на живота, Айлин и сътрудниците ѝ, подариха средства на столичната педиатрия за пазаруване на инсталация за деца, изпаднали в сърдечен арест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР