На така наречената политическа класа и на така наречените политици,

...
На така наречената политическа класа и на така наречените политици,
Коментари Харесай

Трифонов: Повечето от „политиците” освен че нямат морал са и хора, които не могат да произведат и две палачинки

На по този начин наречената „ политическа класа ” и на по този начин наречените „ политици ”, които са част от нея, доста им харесва да бъдат такива, каквито са. Няма значение от коя партия са. Защото множеството от по този начин наречените „ политици ” са хора, които като се изключи че нямат никакъв морал, на всичкото от горната страна са и хора, които не могат да произведат и две палачинки. И бидейки такива, и бидейки политици, те в този момент дават изявленията, приказват умно, оперират с власт и най към този момент с пари - с вашите пари ”.

Това написа водачът на „ ИТН ” Слави Трифонов с пост във Facebook, като добави още:

„ И могат умерено с позата на доста виновни да употребяват популярност и да употребяват от вашите пари, т.е. да крадат. И по какъв начин очаквате на такива хора да им харесва концепцията за президентска република?

Затова ще поясня следното: Президентските републики на никое място не унищожават парламентаризма. Напротив - в една президентска република Народното събрание има доста огромна стойност, тъй като управлява властта на президента.

За образец вижте страни като Франция, Полша, Кипър и други. Това са страни членки на Европейски Съюз.

Това не ги прави недемократични и несполучливи - в противен случай. Сегашните политици, които приказват срещу президентската република са ходили във Франция и знаят, че лъжат. Просто не желаят суверенът да им вземе цялата власт и обективно да я раздели сред президентството и Народното събрание. И като ми приказват за еднолична власт, 11 години ръководството на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички управляващи. Та нали за това в този момент ГЕРБ са токсични?

Така че казусът със сегашната политическа власт, която приказва срещу президентската република е като историята за крадеца, който крещи „ Дръжте крадеца ”.

 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР