На свое извънредно заседание Общинският съвет в Стара Загора избра

...
На свое извънредно заседание Общинският съвет в Стара Загора избра
Коментари Харесай

Иванка Сотирова бе избрана за омбудсман за община Стара Загора

На свое изключително съвещание Общинският съвет в Стара Загора избра нов публичен медиатор. С 34 гласа бе подкрепена кандидатурата на Иванка Сотирова. Вотът бе скришен, а общо в гласуването се включиха 43 от старейшините. Другите двама, които бяха позволени до крайната фаза на състезанието, бяха Георги Туртуриков и Анелия Калчева.

Общо три точки включи дневният ред на съвещанието, провело се на съображение чл.50, ал.2 от Правилника за организацията и активността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимоотношението му с общинска администрация.
-->
Съветниците поддържаха с цялостно болшинство Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за сформиране на тригодишна бюджетна прогноза за локалните действия и за сформиране, приемане, осъществяване и отчитане на бюджета на Община Стара Загора. В тази връзка, Общински съвет поддържа плановете на приходите и разноските по общинския бюджет до формалното му приемане.

Съветниците освободиха отчасти от възнаграждение на локални такси ползвателите на общински терени за разполагане на маси за консумация за период от 9 месеца, считано от 1 април 2023 година Определеният подобаващ размер на таксата по 22, алинея 4, т. 9 от Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, за интервала ще бъде в размер на 50 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР