На световния музикален пазар излезе първият моцартов албум на знаменития

...
На световния музикален пазар излезе първият моцартов албум на знаменития
Коментари Харесай

Хуан Диего Флорес с моцартов албум



На международния музикален пазар излезе първият моцартов албум на популярния перуански тенор Хуан Диего Флорес .

Отдавна желаех да направя този албум, само че трябваше да пристигна точният миг, в който да съм задоволително квалифициран, с цел да предам изразителността, простотата, универсалността или в резюме магията на Моцарт, споделя Хуан Диего Флорес. И макар, че няма досега Моцартови функции в театралния си репертоар, таман музиката на гениалния австрийски композитор изиграва решаваща роля в кариерата му. Малко откакто навършва 17 години, той е мощно въодушевен от записите на Алфредо Краус в моцартови шедьоври, взема решение да се откаже от поп и рок музиката, и да се посвети на операта. Това решение се затвърждава една година по-късно, след присъединяване му като хорист в режисура на „ Вълшебната флейта “. Бях изцяло съкрушен. Моцарт се трансформира в синоним на „ магия и чудо “ за мен, а музиката му ми оказа помощ да направя най-важния избор в живота си, споделя Хуан Диего Флорес.

От ранните си студентски години в консерваторията в Лима до през днешния ден, той учи и извършва арии от произведения на Моцарт по време на рециталите си. Но до момента не ги беше записвал. Вече съм подготвен за първия си Моцартов албум и мисля, че за в бъдеще ще прибавям от ден на ден от неговата музика в репертоара си. Надявам се, че скоро ще извършвам великите партии за тенор от оперите „ Вълшебната флейта “, „ Идоменей ”, „ Милосърдието на Тит ” и „ Дон Жуан “. Искрено съм разчувствуван от бъдещето, което ме чака с музиката на Моцарт, споделя тенорът.

Новият албум на Хуан Диего Флорес показва някои от най-популярните и обичани моцартови тенорови арии: от „ Вълшебната флейта “, „ Милосърдието на Тит “, „ Дон Жуан “ и „ Така вършат всички дами ”. Тенорът е избрал и арии от по-ранните и по-малко известни произведения на Моцарт като  „ Царят овчар “, „ Идоменей “, „ Митридат, цар понтийски “, както и концертната песен „ Misero! O sogno “. Записите на албума са осъществени с италианския диригент Рикардо Минази и Бароковия отбор от Оркестъра на Цюрихската опера .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР