На срещи и предизборни агитационни обиколки за втори мандат в

...
На срещи и предизборни агитационни обиколки за втори мандат в
Коментари Харесай

Любимите на Тръмп сектори от американската икономика са и най-слабите

На срещи и предизборни пропагандни обиколки за втори мандат в Белия дом президентът Доналд Тръмп приканва за възобновление на американските индустрия, с цел да бъде възобновена страната с " американска стомана, " американско сърце " и " американски ръце ".

При все това макар неумолимото потребление на наказателни мита, с цел да наклони везните в интерес на американските компании, секторите, на които той се пробва да помогне, станаха най-слабите звена в другояче стабилната стопанска система.

Малко повече от година преди новите избори Тръмп си приписва заслугите за най-силната стопанска система в развития свят. Растежът на американската стопанска система навлиза в 11-та си поредна година, а безработицата е на исторически най-малко.

Макар работните места в бранш на услугите и администрацията да преобладават в американската стопанска система, Тръмп продължава да поддържа работните места в заводите и мините, които бяха източникът на живителни сили за стопанската система предишния век.

Американските стоманодобивни фабрики ръмжат, завръщайки се към живот, съобщи той предишния месец във Флорида. Същия ден американската стоманодобивна компания US Steel разгласи, че заводите ѝ в Мичиган и Индиана ще спрат работа, до момента в който не се усъвършенства обстановката на пазара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР