На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на

...
На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на
Коментари Харесай

Васил Терзиев обеща на Олеся Илашчук украинското знаме да се вее на Столичната община

" На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, дипломат на Украйна в София й споделих, че украинското знаме ще се вее на общината паралелно с българското и европейското, до момента в който украинските мъже и дами бранят нашите европейски полезности и метод на живот, учредени на свободата и човешкото достолепие ", написа градоначалникът.

Терзиев отбелязва, че две години Украйна отбранява хората, границите и достолепието си от варварско настъпление.

" Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война против Украйна. Режимът в Кремъл унищожи мира и със мощ се опита да ревизира интернационалния ред ", прибавя кметът.

По думите му в момента единствено в София живеят към 5000 украински жители.

" Надявам се, че скоро Украйна ще бъде още веднъж мирна и свободна страна. Ние ще продължим поддръжката за прогонените от домовете им от войната, до момента в който е допустимо те да се приберат още веднъж в родината си ", приключва поста си във Фейсбук Васил Терзиев.



Ден по-рано той съобщи пред публицисти, че се надява в София да има улици, които да носят имената на Алексей Навални и Кристиан Таков, като позволи, че има опция емблематичната столична улица " Граф Игнатиев " да бъде преименувана с името на съветския опозиционер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР