На срещата на кризисния щаб за защита от бедствия в

...
На срещата на кризисния щаб за защита от бедствия в
Коментари Харесай

Газоподаването за населените места в Благоевградска област няма да се спира

На срещата на спешния щаб за отбрана от бедствия в Благоевград през вчерашния ден стана ясно, че мостът за село Покровник, под който минава и основният газопровод може да бъде ремонтиран или построен отначало, едвам напролет. Това се постанова, тъй като придошлите води на река Струма подкопаха основите на оборудването. Как ще бъде обезпечено непрекъснатото газоподаване и какво е неудобството за хората от село Покровник и другите обитаеми места, до където се стига по мостът?

Осигурено е различно зареждане на града, сдружението е готово да доставя града с компресиран газ, заяви Ваня Везенкова, представител на компанията снабдител. Тя разясни, че е взето решение за подсилване на газопровода, тъй че да се обезпечи експлоатационната сигурност на тръбопровода.

" Не се възнамерява прекъсване на газоподаването за града, това подсилване няма да отнеме време, тъй че клиентите могат да бъдат сигурни, че няма да останат без газоподаване ", увери Ваня Везенкова

Кметът на село Покровник разяснява, че казусът с моста основава много неудобства. Трасето за пътешестване се усилва с близо 5 км. Неудобството е за градския превоз, учебните рейсове, както и за компаниите, които са от двете страни на Струма. Надявам се час по-скоро способените органи да вземат ограничения и мостът да се възвърне, изрази вяра кметът Недко Ангелов.

Освен газопровод, под моста минава и тръбопровод.

Ангелов добави, че е получил увещание от ВиК-Благоевград, че в случай че се наложи ще се пусне спешно зареждане и жителите няма да останат без вода.

Подробности вижте в директното влючване на Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР