На среща на министрите на здравеопазването и на образованието с

...
На среща на министрите на здравеопазването и на образованието с
Коментари Харесай

МУ-Варна изрази готовност да стане собственик на УМБАЛ „Св. Марина“- Варна

На среща на министрите на опазването на здравето и на образованието с ректорите на висшите учебни заведения, провеждащи образование по медицина, управлението на МУ-Варна изрази подготвеност университетът да стане едноличен притежател на капитала на УМБАЛ „ Св. Марина “- Варна.

Възможността за това придобиване се дава от наредба в Закона за лечебните заведения, само че откогато тя съществува досега нито едно висше образователно заведение не е изразило предпочитание за това.

Здравният министър на Република България Кирил Ананиев посочи: „ Министерството на здравеопазването регистрира, че УМБАЛ „ Св. Марина “ е лечебното заведение със значително значение както за угаждане на здравните потребности на пациентите от североизточния район на страната, по този начин и за просветителния развой и за научното развиване на МУ – Варна. Важно е също, че УМБАЛ „ Св. Марина “ няма никакви финансови отговорности. Считаме, че при съществуване на изявено предпочитание от страна на управлението на медицинския университет и на университетската болница следва да се подхващат дейности за осъществяване на тази опция “, разяснява Ананиев и добави: „ При подготвеност и декларирано предпочитание от страна на други висши учебни заведения да се възползват от тази наредба, предложенията ще бъдат прегледани и ще бъдат подхванати съответните дейности “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР