На спонтанен протест тази сутрин излязоха медиците от многопрофилната болница

...
На спонтанен протест тази сутрин излязоха медиците от многопрофилната болница
Коментари Харесай

Протестиращите лекари във Враца: Докога трябва да търпим?

На импровизиран митинг тази заран излязоха медиците от многопрофилната болница във Враца. Причината за тяхното неодобрение са големите отговорности на лечебното заведение, поради които заплатите на личния състав се изплащат с месеци закъснение и едвам на половина.

Враца

Силвия Даскалова има над 20 години стаж като здравна сестра във физиотерапията, само че споделя, че до момента болничното заведение не е изпадала в толкоз тежко финансово положение. За последно Силвия е получила 60 % от заплатата си за юли.
Силвия Даскалова, здравна сестра: Докога може да се търпи това състояние? Няма да е дълго, на хората въпреки всичко това са им главните приходи. Както ние работим на 100 %, по този начин желаеме да ни се заплаща на 100 %.
От няколко години насам болничното заведение затъва от ден на ден в задължения към снабдители на медикаменти и консумативи. Сега отговорностите към този момент се пресмятат на 12 милиона лв.. Тъй като активите на лечебното заведение са единствено 4 милиона, от банките отхвърля да провиснал заем, с цел да може болничното заведение да продължи да работи.
Борислав Станев, фелдшер: Хората се стараят болничното заведение да не банкрутира, само че казусът идва от предходните управления, изключително на господин Луканов. Огромни задължения и безхаберие, никой не търси отговорност за нищо.
Последната вяра на медиците от Враца е Министерството на здравеопазването, от което чакат финансова реанимация за най-голямата амбулатория в Северозападна България. Директорът на Врачанската болница има среща с министъра по обед.
 © Любомира Филипова / БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР