На специална церемония Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО) награди

...
На специална церемония Държавно предприятие Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО) награди
Коментари Харесай

ДП РАО награди 30 ученици за разсъждения по темата за безопасното управление на РАО /снимки/

На специфична гала Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “ (ДП РАО) награди възпитаници от междинните учебни заведения в Козлодуй, взели присъединяване в средношколски конкурс за есе и презентация на тематика: „ Защо е значимо да управляваме радиоактивните боклуци безвредно “.
Основната концепция на състезанието е да насърчи напъните на младежите в желанието им да уголемяват познанията си и да обогатяват базовата си просвета по тематиката за радиоактивните боклуци, като акцентът се слага на един от главните правила в активността на Директива за птиците РАО – сигурността. 
В трите категории на конкуренцията за показване на познания – презентация самостоятелно, презентация в екип и есе – взеха присъединяване общо тридесет ученика от трите междинни учебни заведения в атомната столица, а като първенци бяха отличени надлежно Зорница Иванова, екипът на Цветан Цветанов и Майкъл Йотов, както и Калина Михайлова – и четиримата от 10 А клас на СУ „ Христо Ботев “. Класирането е резултат на деликатен обзор и прочит на творбите, като всяка от тях получи оценка по шестобалната система от основните инженери на профилираните поделения на територията на Козлодуй: Момчил Казаков (СП „ ИЕ 1-4 блок “), Иван Петров (СП „ РАО – Козлодуй “) и Ира Стефанова (СП „ НХ РАО “), както и от Борислав Илиев (главен технолог в СП „ ИЕ 1-4 блок “). Членовете на журито, които връчиха и премиите, не скриха насладата си от проявения към тематиката интерес и подчертаха старанието на част от участниците „ да разширят търсенето на информация отвън границите на наличното в интернет и да се облегнат на живи документи “ при подготовката на работите си. Освен грамоти за челните места и награди, четиримата носители на първи награди в състезанието ще имат опцията да посетят и прегледат уреди на Предприятието на площадки „ Козлодуй “ и „ Радиана “. 
Събитието се състоя в Информационния център по извеждане от употреба на 28 март и е любопитен фактът, че моментът съответства с първата годишнина на училищен клуб за знание „ Радиана “, който породи в отговор на интереса на учениците към тематиката за радиоактивните боклуци, деклариран по време на визитите им в Информационния център. 
В края на церемонията на участниците в състезанието се падна достойнството първи да гледат информативен видеоклип, който отразява сполучливо завършилите интервенции по изваждането на първите два парогенератора от бокса на 3-ти блок.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР