На специална среща Горанов, Младено, Цачева и Цацаров са се

...
На специална среща Горанов, Младено, Цачева и Цацаров са се
Коментари Харесай

Нелегалното производство на акцизни стоки се криминализира

На специфична среща Горанов, Младено, Цачева и Цацаров са се договорили да бъде криминализирано производството на незаконни акцизни артикули, каквито са алкохола и цигарите. Промените ще бъдат в член 234 на Наказателния кодекс.
След среща на финансовия, вътрешния и правосъдния министър Владислав Горанов, Младен Маринов и Цецка Цачева с основния прокурор Сотир Цацаров стана ясно, че ще бъдат импортирани незабавни промени в Наказателния кодекс, които криманилизират противозаконното произвеждане на акцизни артикули, оповестява Българска национална телевизия.

Сега се преследват наличието и продажбата на безакцизни артикули, само че не и производството им. Във вторник предлаганите промени ще бъдат импортирани за разискване в Коалиционния съвет, а до петък - пред депутатите в Народното събрание.

Сотир Цацаров, разяснява още, че втората тенденция, в която оферират промени, са свързани с смяна на дефиницията на " продава ". Искането е да бъде направена смяна и към този момент да е наказуеми популяризира под каквото и да е форма.

Главният прокурор е изискал и регистрационен режим по на машините и оборудванията, които създават такива артикули. " Съществуващият сега безусловно свободен режим на произвеждане с тяхното възобновяване, преработване и прочие дава опция това незаконно произвеждане - било на цигари, било на алкохол - да бъде мобилно както на територията на страната, по този начин и в чужбина ", добавя Цацаров.

Цецка Цачева разгласи, че още през днешния ден в Министерството на правораздаването ще бъде образува експертна комисия за разработване на измененията в Наказателния кодекс.

В срещата е взел участие и шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов и ръководителите на две от комисиите в Народно събрание Данаил Кирилов и Емил Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР