На специална пресконференция НАСА изнася доклад за неидентифицирани аномални явления

...
На специална пресконференция НАСА изнася доклад за неидентифицирани аномални явления
Коментари Харесай

Буря в астрономията! НАСА измисли как да се справи с НЛО

На специфична конференция НАСА изнася отчет за неидентифицирани аномални феномени (UAP). Това е новото название, с което във Вашингтон назовават НЛО-тата или неидентифицираните летящи обекти, оповестява Dir.bg.

" Ще предприемем съответни дейности, с цел да проучим феномена. Искаме да преминем от сензационализма към науката ", съобщи шефът на НАСА Бил Нелсън (на фотографията горе).
-->
Космическата организация желае да отстрани стигмата към НЛО. Екипът счита да употребява просвета, неприкритост към обществото и съответни проучвателен способи, с цел да не попада в клопката на конспирациите и спекулациите.

Бил Нелсън добави, че сформирането на самостоятелния екип от специалисти, които да проучат НЛО, е единствено началото. Необходимо е аномалните феномени да се проучат с нови научни техники, нужни за по-доброто им схващане.

" Вселената е голяма, в нея има милиарди галактики, с милиарди звезди. Само в нашата вселена има милиарди планети. Моето разбиране е, че някъде там съществува живот. Знаем, че ще открием скалиста планета, обикаляща към звезда като Слънцето. Знаем, че сме в ера на открития. Затова създадохме самостоятелен екип, който да изследва неидентифицирани аномални феномени ", разяснява Бил Нелсън.

" Не открихме доказателства НЛО-тата да са с извънземен генезис, само че все пак ние въобще не знаем нищо за тях. Затова би трябвало съществено да проучим феномена. Ще използваме изкуствен интелект и машинно образование, с цел да придобием повече информация за неидентифицираните обекти ", добави Нелсън.

Досега " неидентифицираните аномални феномени " не са били съществено изследвани от НАСА. През 2022 година галактическата организация на Съединени американски щати сътвори конструкция, която да проверява сложни за пояснение и систематизиране отчети за НЛО. Екипът е формиран от 16 научни и аерокосмически специалисти, както и експерти по разбор на данни с AI.

В екипа влиза и пенсионираният астронавт на НАСА Скот Кели - първият американец, прекарал близо година в космоса.

Екипът не е имал достъп до никакви строго секретни файлове за НЛО. Вместо това 16-членната група разчита на некласифицирани данни в опит да разбере по-добре необяснимите наблюдения в небето.

Дейвид Спърджъл, президент на фондация " Саймънс ", бе ръководител на самостоятелния проучвателен екип, който изследва НЛО за НАСА. Фондация " Саймънс " е една от най-големите благотворителни организации в Съединените щати с активи от над 5 милиарда $.

НАСА не разкри името на шефа на програмата за бъдещи проучвания на НЛО.

Една от аргументите за това е, че през последната година екипът е получавал закани в обществените мрежи.

" НАСА би трябвало да играе значима роля в напъните на държавното управление на Съединени американски щати да разбере " неидентифицираните аномални феномени ", разясняват учените. Космическата организация на Съединени американски щати ще влага повече в плана за изследване на НЛО.

" В момента лимитираните висококачествени наблюдения на НЛО вършат невероятно да се създадат научни изводи от данните за естеството на феномена. Въпреки това създадохме пътна карта за това по какъв начин да използваме данните ", разясняват от НАСА.

През последните години има възходящ напън за изследване на феномена. Това стана откакто Пентагонът публично разкри видеа, на които се виждат незнайни летящи апарати. Те нормално са сферични, а някои от тях летят със скорост от над 3000 км/ч.

Според разказите на водачите някои от обектите са изчезнали ненадейно, изхвърчали са внезапно от водата или пък са били забележими единствено в инфрачервения набор на термалните им камери.

Военните водачи, видели НЛО, приказват за внезапни маневри, които не са по качествата на пилотирана от човек машина.

Военното министерство на Съединени американски щати сътвори специфична конструкция, която да изследва отчетите за НЛО-та. Тя направи обществени оповестявания по тематиката.

" Наблюдаваните обекти са бели, сребристи, железни или полупрозрачни. Не откриваме топлинни газове. Получаваме периодически радарни връщания. Получаваме периодически радиосигнали и търсим техните топлинни подписи. Все още се опитваме да разберем какво виждаме ", декларира Шон Къркпатрик, шеф на Службата за следене на аномалии на Пентагона (AARO).

Притеснението на Вашингтон е, че неидентифицираните обекти може да са напреднали шпионски дронове.

" За разлика от нас китайците са по-склонни да опитват с нова технология. Знаем това, само че нищо повече ", добавя шефът на Агенцията за аномалии към Пентагона.

Именно това бе главната теза за произхода на НЛО-тата в отчета от 2021 година.

Пентагонът не отхвърли и опцията НЛО-тата да са непознати галактически кораби на извънземна цивилизация. Тази възможност бе сложена в рубрика " други пояснения ".

Скептиците показват, че основаната атмосфера може би облагодетелства финансово Пентагона, който по-лесно може да желае нарастване на военния бюджет и пари за стартирането на нови планове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР