на снимката: основателят на Тесла Илон МъскСветовният печат е авторска

...
на снимката: основателят на Тесла Илон МъскСветовният печат е авторска
Коментари Харесай

Световният печат: Tesla с рекордни печалби, нов скандал с Борис Джонсън, Северна Корея тества оръжия

на фотографията: създателят на " Тесла " Илон Мъск
Световният щемпел е авторска графа на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите вести в едни от най-известните и влиятелни международни издания. В нея на един адрес можете да откриете най-важното от интернационалната сцена.
„Ройтерс“: Северна Корея е изстреляла „неидентифициран снаряд“
Северна Корея е изстреляла „неидентифициран снаряд“ в четвъртък сутринта, оповестиха представители на министерството на защитата на Южна Корея. Това е шестият опит на страната с нуклеарно оръжие тази година.

 международен щемпел

Последният път, когато Северна Корея тества толкоз доста оръжия за един месец, беше през 2019 година, откакто договарянията на високо равнище сред водача Ким Чен Ун и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се сринаха.

Оттогава договарянията със Съединени американски щати са в застой. Икономиката на страната е опустошена от интернационалните наказания и самоналожен локдаун поради ковид.

Пхенян изстреля две хипотетични крилати ракети във вторник и организира най-малко четири спомагателни оръжейни теста този месец – в това число с хиперзвукови ракети, на 5 и 11 януари.

Миналата седмица Северна Корея загатна, че може да възобнови тестванията на нуклеарни и далекобойни оръжия, които бяха отсрочени от 2017 година
BBC: Tesla регистрира рекордна облага
Нарастващото търсене на електрически транспортни средства донесе рекордна облага на компанията Tesla от 5,5 милиарда $ през 2021 година Компанията на Илон Мъск, обаче, предизвести, че проблемите с веригата за доставки ще продължат да лимитират производството и през 2022 година

 международен щемпел

Производителят на електрически коли означи 87% скок в поръчките и доставките на коли предходната година макар световния дефицит на части и чипове. Приходите пък са скочили със 71% до 53,8 милиарда $.

„ Планираме да увеличим индустриалния си потенциал допустимо най-бързо “, се споделя в известие за пресата, което удостоверява задачата на компанията за 50% годишен растеж.

„ Нашите лични заводи работят под потенциала си от няколко тримесечия, защото веригата за доставки се трансформира в главния ограничителен фактор, който евентуално ще продължи и през 2022 година

Мъск цитира проблемите с веригата за доставки като фактор за решението да се отсрочи стартирането на нови артикули тази година, като добави, че компанията ще направи инженеринг на своя електрически пикап „Cybertruck“ с взор към вероятно пускане през 2023 година

„ Основният фокус на Tesla е мащабирането на транспортните средства “, сподели Мъск. По-рано милиардерът разгласи, че ще пусне в продажба транспортно средство за 25 000 $, само че все още пандемията стопира тези проекти.

През последното тримесечие Tesla означи облага от 2,3 милиарда $, което е повече от осем пъти повече от равнището от преди година, защото приходите скочиха с 65 % до 17,7 милиарда $.

Паралелно с това Tesla усили производството във фабриките си в Калифорния и Шанхай, като в същото време построява и нови уреди в Германия и Тексас.
CNN:Борис Джонсън се оказа забъркан в евакуация на животни от Афганистан
Във Англия дълго чаканият отчет на държавния чиновник Сю Грей от следствието на изказванията за събирания на Даунинг стрийт по време на локдаун не бе разгласен в сряда, каквито бяха упованията. Междувременно името на премиера Борис Джонсън бе забъркано в нов скандал, този път обвързван с Афганистан.

 международен щемпел

Докладът на Сю Грей е подготвен за издание, само че тя още не е го е изпратила на премиера, както повелява процедурата. Депутатите в този момент се надяват това да стане през днешния ден или до края на седмицата. Много от депутатите на Консервативната партия изчакват отчета, с цел да вземат решение дали ще не престават да поддържат премера, към който има апели за оставка от целия политически набор. Самият Борис Джонсън съобщи, че ще даде време на депутатите да се срещнат с отчета преди да направи изказване в Камарата на общините.

Опозицията упорства за издание на цялостния текст на следствието.

Междувременно секретна преписка демонстрира, че Борис Джонсън е одобрил евекуирането на домашни любимци от Афганистан след рухването на страната в ръцете на талибаните. В известие от август 2021 година на чиновник от външно министерство се споделя, че благотворителната организация за животни „ Наузад “, ръководена от някогашен морски пехотинец на кралския флот, е „ привлякла прекомерно огромно медийното внимание и министър председателят преди малко е разрешил на личния състав и животните ѝ да бъдат евакуирани “.

Когато се появиха слуховете за това през декември, на въпрос дали е дал приоритет на животните пред хората, Джонсън отговори, че това са „ цялостни нелепости “. Около 15 000 афганистанци, помагали на британците през годините, и 150 животни бяха евакуирани от Кабул през август. Много други, застрашени с репресии от талибаните, обаче, останаха в страната.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР