На снимката: Георги Гвоздейков. Снимка: БГНЕСБяхме много близо до подписването

...
На снимката: Георги Гвоздейков. Снимка: БГНЕСБяхме много близо до подписването
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Предстоят избори. Трябва да се покаже, че аз – като част от ПП, не съм свършил нищо за медицинските хеликоптери

На фотографията: Георги Гвоздейков. Снимка: БГНЕС„ Бяхме доста покрай подписването на контракт за доставка на първия в България медицински хеликоптер чартърен, който можеше да бъде експлоатиран още през май месец. Можеше да стартира активност, образование, бъдат спасявани хора с него “.
Това сподели в изявление за ДЕБАТИ Георги Гвоздейков, някогашен народен представител от „ Продължаваме промяната “ и изпълнителен шеф на „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД – държавната компания, ръководеща плана за здравна помощ по въздуха. Именно тази компания трябваше да оперира с медицинските хеликоптери – наричани още въздушни коли за спешна помощ, с който да се избавят човешки животи.

Днес обаче служебното държавно управление разгласи, че трансферира активността по обезпечаване на полети за незабавна здравна помощ по въздух от комерсиалното сдружение „ България Хели Мед Сървиз “ към Държавния авиационен оператор – т.е. към държавния авиоотряд.
„ Всичко, което сме правили досега, се изхвърля на боклука. Това е един дълъг развой, който би трябвало да бъде извървян, без значение кой е операторът “, уточни още ръководителят на „ България Хели Мед Сървиз “.
На въпрос по кое време съгласно него България най-сетне ще има най-малко един медицински хеликоптер, той отговори по този начин:
„ От през днешния ден нататък съм черноглед, защото самата страна подхваща дейности, които са меко казано несъответстващи, пробва се да трансформира правила, който са написани от дълго време и са признати в цяла Европа “.„ Никой от Министерството на превоза не откри смелостта да се обади и да ми каже какво ще последва през днешния ден. Не откриха достолепието за една минута да ми оповестят тази вест, с цел да приготвя хората “, сподели още Гвоздейков.„ В момента се вършат неща на парче. Работи се да се угоди на някой различен. Предстоят и избори – би трябвало да се покаже, че аз – като част от „ Продължаваме промяната “, не съм приключил нищо. Това е политическата игра в цялото това упражнение, от което страдат хората “, уточни той.
Какви за европейските регламенти за медицински превоз по въздух и допустимо ли е те да бъдат нарушени от дейностите на служебното държавно управление – четете цялото изявление на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ…
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР