На снимката: Емил Кошлуков и Пролет ВелковаЧленът на Съвета за

...
На снимката: Емил Кошлуков и Пролет ВелковаЧленът на Съвета за
Коментари Харесай

Пролет Велкова от СЕМ поиска Кошлуков да отстъпи от поста шеф на БНТ

На фотографията: Емил Кошлуков и Пролет Велкова
Членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Пролет Велкова, чиято кандидатура беше издигната от “Демократична България “, предложи генералният шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков да отстъпи поста си до избора на нов началник на Българска национална телевизия, оповестява БНР.

Стигна се до изострен вербален конфликт сред двамата при представянето пред Съвет за електронни медии на доклада на генералния шеф на публичната телевизия за интервала януари – юни 2022 година.

Велкова разяснява, че централният въпрос е този за доверието към малкия екран.

„ Плурализмът ми се коства, че в Българска национална телевизия се схваща по-скоро и най-много като предоставяне опция да се чуят разнообразни, доста, допустимо всички гледни точки, което е, несъмнено, прелестно, само че никога не е задоволително, с цел да има плурализъм – подобен, какъвто в по-задълбочения смисъл на думата би трябвало да го възприемаме. Тоест да има публицисти, които да съумяват да отсеят зърното от плявата, да оказват помощ на фена да се ориентира къде е лъжата, къде е истината, къде са обстоятелствата, къде са операциите. “.

Емил Кошлуков съобщи, че доверието в Българска национална телевизия е огромно:

„ Докато аз съм шеф, ще не отстъпвам независимостта и спокойствието на моите сътрудници. Няма да разреша партиен секретар да им споделя какво да вършат. На Вас по какъв начин ви се коства е друга тематика. Вашите отзиви са си Ваши, имате право на тях. Доверието в Българска национална телевизия е голямо, тя е водещата телевизия сега в България по доверие, без значение от цялата акция, ругатни и опити, такива като вашите да я дискредитират. Не въздейства “.

В същото време същата тази Българска национална телевизия, която съгласно Кошлуков има „ голямо доверие “ към себе си, преди единствено няколко седмици си разреши да заблуждава своята публика, като разгласява фотография, на която наподобява като че ли някогашният министър председател Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова се държат за ръце. Обществената телевизия, финансирана с парите на данъкоплатците, си разреши да им сервира не просто информация, която предстои на интерпертации, а непосредствено погрешна информация. Единствено реакцията на други медии – частни, финансирани не от жителите на България, разреши на истината за действителните събития да стане необятно известна на българската публика.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР