На снимката – космическата ракета “Ънха 3 излетя сред заснежения

...
На снимката – космическата ракета “Ънха 3 излетя сред заснежения
Коментари Харесай

Анализ на отломките от севернокорейската ракета доказа, че страната се е опитала да тества МКБР технология!

 DPRK rocket launches a satellite

На фотографията – галактическата ракета “Ънха 3 ” излетя измежду заснежения севернокорейски пейзаж през месец декември и изведе наред неестествен сателит в космоса. Photo credit: KCNA via KNS

“Червена димяща азотна киселина се е употребила в балистичните ракети, създадени в Съюз на съветските социалистически републики ”, оповестява член на екипа, анализиращ отломките, който желае да резервира анонимност. “Понеже тя (т.е. севернокорейската ракета) е употребила алена димяща азотна киселина като окислител, който може да се съхранява дълго време при естествена температура, екипът стигна до умозаключение, че ракетата е била планувана по-скоро за тест на МКБР технология, в сравнение с за създаването на галактическа технология ”.

Анализът също по този начин потвърди връзката сред новата ракета на Северна Корея “Ънха ” и ракетите “Скъд ” и “Нодонг ”, създадени по време на Студената война надлежно в Съюз на съветските социалистически републики и Северна Корея.

“Използвани са четири мотора на “Нодонг ” за първа степен, до момента в който за втората степен е употребен един мотор от “Скъд ” за да се пести време и пари за разработка ”, оповестява специалистът.

Груби заварки сред обособените съставни елементи и неравна повърхнина са индикатор за това, че Северна Корея няма добре развити технологии в тази област. Ракетата също по този начин има някои съставни елементи, които са импортирани от други страни – в частност окабеляване и датчик за налягане. Самата ракета е направена от сплав от алуминий и магнезий.

“Докато имаме вяра, че Северна Корея е била в положение да сътвори сплавта, съществува възможност да е импортирана от чужбина ”, осведоми специалистът.

Докато ракетата е способна да изведе товар на огромна височина, както се видя от благополучното изстрелване на неестествен сателит, не излиза наяве дали тя може да оцелее при рухването и навлизането в атмосферата – което е основен детайл при МКБР технологията.

След изстрелването Севернокорейските вести оповестиха, че изведеният неестествен сателит “Кванмьонсон 3 ” работи обикновено. Днес обаче се смята, че той е нефункционален, тъй като наземни наблюдения демонстрират, че се намира в несигурно положение. Независимо от това специалистите считат, че спътникът ще остане в космоса в продължение на най-малко няколко години.

Южна Корея осведоми обществеността, че няма да върне отломките на ракетата на Пхенян, тъй като Северна Корея е противник и със своето ракетно изстрелване е нарушила резолюциите на Организация на обединените нации.

Инфо: Yonhap

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР