На служителите ви изобщо не им пука колко добри презентации

...
На служителите ви изобщо не им пука колко добри презентации
Коментари Харесай

Не дръжте готвача гладен!

На чиновниците ви въобще не им пука какъв брой положителни презентации пишете, какъв брой са умели маркетинговите ви послания и какъв брой са прецизни корпоративните ви политики. Ако желаете да работят по-добре, би трябвало да се отнасяте по-добре към тях.

Наблюдаваме известна смяна в метода, по който се прави бизнес. Днес на доста места клиентите управляват парада и знаят, че те са фокусът на бизнес тактиките. В центъра им през днешния ден е потребителското прекарване – само че кой ще го трансформира в действителност?

Директорите не обслужват клиентите

Никога не забравяйте това. Дори и по някакъв метод да се ангажират с някои случаи, вицепрезидентите и мениджърите не могат да поемат всяко позвъняване, да отговорят на всеки имейл и да се ухилен на всеки клиент. Просто не е реалистично. А в случай че тези ръководители носят огромна част от потребителско обслужване на раменете си, значи нещо в компанията ви не е наред (освен в случай че не стартирате в този момент или не сте наистина малка фирма).

Ясно е, че чиновниците от „ предната линия ” са хората, които действително превеждат визията на водачите си и декларираната задача в действителни, повече или по-малко качествени взаимоотношения с клиентите. Служителят е този, който извършва на процедура вложенията в тактика. Затова от него зависи да ги осъществя добре.

Споделете обичта

Ако компанията ви е сполучлива, индивидът на телефона, който поема диалозите с клиентите, доста постоянно се усеща изключен от парада на този триумф, който неговият труд подкрепя. Така ли би трябвало да се прави бизнес? О, не.

Организациите, които залагат на дълготрайната преданост на клиентите, на усилването на доволството им и на тяхната съгласуваност с продуктите и услугите, не могат да съумеят в задачите си, в случай че не се грижат за своите чиновници. Забравете статистическите данни – бъдете положителни към чиновниците си и те ще бъдат положителни към вашите клиенти.

Бъдете същински

Прекалено доста организации нямат доверие на чиновниците си. Работодателите не са ангажирани с тях. Служителите нито са щастливи, нито даже удовлетворени. Резултатът? Лошо отношение към клиента. Нещастните чиновници могат единствено да се преструват, че правят добра връзка с клиентите – и то не за дълго. С времето недоволството ще се натрупа и ще започнете да виждате негативния резултат върху сметките си.

„ Доволството ” на служителя към този момент даже не е задоволително.  Ако не можете да се грижите за личните си хора, по какъв начин очаквате от тях да се грижат за вашите клиенти? Недоволните чиновници не могат даже да стартират да надминават упованията на своите ръководители.

Престанете да държите готвача гладен.  Представете си по какъв начин един обречен на смърт от апетит готвач в ресторант или сервитьор получава разпореждане да обслужи гостите на заведението. Ако държите чиновниците си гладни – или като не им плащате задоволително, или като не ги обучавате, или като не им давате опция за напредък – вие осакатявате способността им да се грижат за клиентите.

Ако желаете положителни прекарвания, създайте положителна среда.

Надявате се преживяването на клиентите с вашата компания да става по-добро? Започнете, като създадете по-позитивна среда за работа на чиновниците си. Доволните, ангажирани чиновници, които обичат работата си, имат ресурса да дадат най-хубавото от себе си, тъй като се усещат оценени за труда си. Онези от тях, които поддържат връзка с клиентите, ще предадат това чувство за доволство нататък и ще подобрят по този метод и тяхното прекарване.

Инвестирайте в най-важното

Инвестирайте в своя триумф. Организациите, които изваждат най-хубавото от хората си, влагат най-вече в банката на триумфа. Инвестирането в чиновници значи да не спирате да ги обучавате, с цел да ги поддържате в най-хубавата им форма. Да им предложите менторство, с цел да премахнете бариерите, които им пречат да работят допустимо най-добре. Да поощрявате образованието и професионалното им развиване, тъй че хората ви постоянно да вървят към самоусъвършенстването и по-големия триумф – персонален, а оттова и общ.

Ако сполучливо ангажирате чиновниците с задачата си и съумеете на процедура да постигнете позитивни резултати в работната им среда – среда, в която те ще се почувстват оценени за приноса си – вие увеличавате потенциала за положителни страсти в пространството сред своите чиновници и своите клиенти. В такава обстановка губеща страна просто няма.

Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР