На швейцарските летища ще бъдат премахнати паспортните проверки на хората,

...
На швейцарските летища ще бъдат премахнати паспортните проверки на хората,
Коментари Харесай

Швейцария също премахва граничния контрол за българи и румънци по летищата си


На швейцарските летища ще бъдат отстранени паспортните инспекции на хората, които летят от и за България и Румъния. Швейцарското държавно управление се съгласи да последва неотдавнашното решение на Европейския съюз за унищожаване на вътрешния граничен надзор по въздушните и морските граници с България и Румъния, заяви „ Суисинфо “.

На 30 декември Съветът на Европейски Съюз единомислещо реши да анулира инспекциите на хора по вътрешните въздушни и морски граници с България и Румъния, считано от 31 март 2024 година Контролът по сухопътните граници ще остане в действие, само че Съветът загатна, че в бъдеще ще бъде взето решение по този въпрос.

Швейцария, която е член на европейската Шенгенска зона без паспорти, следва това решение. Румъния и България също ще могат сами да издават шенгенските си визи, се сподели в изказване на държавното управление.

Опитът от присъединението на Хърватия към Шенгенското пространство на 1 януари 2023 година сподели, че сходно решение не води до доста увеличение на имиграцията, съобщи Швейцария, която не е член на Европейски Съюз.

Съществуващите принадлежности, в това число превантивните ограничения, се употребяват за битка с противозаконните миграционни потоци и престъпността.

Решението на Европейски Съюз е взето след 12 години договаряния. Миналата година Австрия наложи ветото си в символ на митинг против прекомерно огромния брой незаконни мигранти, идващи на нейна територия, след което се съгласи да го анулира в подмяна на гаранции.

София и Букурещ се споразумяха да засилят битката си против противозаконната миграция. България и Румъния, които са членки на Европейски Съюз от 2007 година, също по този начин се ангажираха да ползват напълно европейското право, което планува, че молбите за леговище би трябвало да се преглеждат в страната на идване на мигрантите.

Шенгенското пространство, основано през 1985 година, разрешава на над 400 милиона души да пътуват свободно в Европа без надзор на вътрешните граници. Тя включва 23 от 27-те страни - членки на Европейски Съюз, както и асоциираните им съседи Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР