На Седмицата на модата в Париж през 2024 г. устойчивостта

...
На Седмицата на модата в Париж през 2024 г. устойчивостта
Коментари Харесай

На седмицата на модата в Париж: Устойчивост е водещият мотив тази година

На Седмицата на модата в Париж през 2024 година устойчивостта зае централно място. Виктория Бекъм бе подложена на рецензии поради потреблението на кожа в сбирката си, а Стела Маккартни показа на подиума първокласни продукти с украшения от веганска кожа и пайети от рециклиран алуминий, изпращайки ясно обръщение, че луксът и устойчивостта могат да съществуват по едно и също време.

ELLE UK неотдавна означи, че " Устойчивите фешън марки са във напредък. От органически памук с виновен генезис, до предприемане на всички ограничения за отбягване на производството в " sweat shop ", стилните и козметичните марки стават все по-отговорни към природата ".

Не е изненадващо, че терминът " виновен разкош " е на всички места сега, като първокласните марки от висок клас подхващат огромни стъпки, с цел да подсигуряват, че техният дизайнерски отпечатък нанася допустимо най-малки вреди на природата.

Отговорният разкош е мястото, където ексклузивността се среща с етичните и устойчиви практики. Помислете за материали на растителна основа, като веганска " кожа ". Устойчиви опаковки и потребление на рециклируеми материали. Вегански и освободени от свирепост, по отношение на животните, ароматични съставки и обективни индустриални практики. Разумното към този момент е готино, а първокласните марки одобряват съществено ролята си на определящи стила.

Големи марки, които оказват огромно влияние

Значителното повишаване на устойчивата мода докара до прекосяване към по-отговорни практики в региона на материалите, опаковките и състава на продуктите. Френската първокласна марка Chloé е пионер на виновния разкош, като проектира мода и аксесоари от вегански материи и създава своята присъща линия вегански парфюми доста преди този термин да бъде въведен.

Новият мирис Chloé Lumineuse не прави изключение. Lumineuse е веган парфюм, основан от естествени аромати, денатуриран алкохол и вода - нищо друго.

Както извън, по този начин и от вътрешната страна, присъщата за Chloé панделка, която украсява всяка бутилка, е умишлено направена от 100 % рециклиран полиестер, а флаконът на Eau de Parfum Lumineuse съдържа 25 % рециклирано стъкло.

Мисли световно, действай локално

Пример за потреблението на положителни практики е австралийската фешън кралица Бианка Спендър. Нейните дизайни се основават по строги стандарти за качество с грижа за устойчивото развиване, като за повече от половината от всяка сбирка се употребяват складови наличия (излезли от приложимост и останали платове), а във всички дизайни на марката се употребяват естествени нишки. Всички дрехи се създават в упълномощени от Ethical Clothing Australia заводи, които обезпечават бистрота и обективни трудови практики за служащите.

Спендър също по този начин постоянно поддържа начинания като предизвикването за етичен жанр на The Social Outfit за носене на " едно парче по пет метода в продължение на пет дни " за повишение на осведомеността и набиране на средства за подкрепяне на дами от бежански и мигрантски генезис с образование и благоприятни условия за претовареност в стилната промишленост.

Инфлуенсъри и звезди като Бела Хадид, Зендая и Били Ейлиш също постоянно са забелязвани да пазарят винтидж мода и да се преобличат на аления килим.

На премиите на Гилдията на дизайнерите на костюми през 2024 година Ейлиш носи същия тоалет от риза и панталони, който за първи път носи на празненството за премиите " Оскар " на Vanity Fair през 2020 година Тя обществено съобщи, че има вяра, че " носенето на единствено нови облекла от самото начало е излишно и неустойчиво ", а неотдавна си сътрудничи с Gucci за първата им чанта от веганска кожа.

С оглед на това, че популацията на света към този момент наброява към 8 милиарда души, разбирането на въздействието на нашите избори в никакъв случай не е било по-важно.

Следващият път, когато сте подготвени да извършите покупка, отделете време, с цел да се информирате за устойчивото развиване на обичаните си марки, и вложете мъчно извоюваните си фешън пари там, където те ще окажат позитивно влияние отвън дрешника.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР