На съд с обвинителни актове Териториалното отделение в Исперих към

...
На съд с обвинителни актове Териториалното отделение в Исперих към
Коментари Харесай

Двама в Разградско ще бъдат съдени за нарушаване на задължителната карантина

На съд с обвинителни актове Териториалното поделение в Исперих към Районната прокуратура в Разград съобщи двама извършители на наложителната карантина.

29-годишният Сали Е. се завърнал от Федерална Република Германия на 21 март тази година. На летище София здравните управляващи му връчили наставление за слагането му под карантина. Сали се задължавал да прекара 14-дневната карантина на посочения от него адрес – в разградското село Владимировци. Уведомен бил и за наказателната отговорност, която носи, при отклонение от изолацията по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс – до 5 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

Полицейски чиновници от районното ръководство в Исперих посетили адреса на Сали Е. Там намерили бащата на 29-годишния мъж, който обяснил, че синът му не е пребивал на адреса след завръщането от Германия. Сали Е. бил открит на мобилния му телефон. Оказало се, че живее на адрес в Разград. Така почнало досъдебното произвеждане против него.

39-годишният Левент Б. се завърнал от Кралство Белгия на 25 март тази година след разгръщане на пандемия от COVID-19. Мъжът влезнал в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост и получил наставление за наложителна 14-дневна карантина. На 6 април чиновници на реда ревизирали посочения адрес, където трябвало да търпи изолацията.
Левент бил в дома си. Два часа по-късно обаче при повторна инспекция Левент не бил открит там. Според обяснението на брачната половинка му Левент отишъл в магазин.
39-годишният мъж е осъждан, което е отегчаващо отговорността събитие. С посещаването на обществено място той сложил в заплаха здравето на мнозина и обезсмислил въведените противоепидемиологични ограничения.
Предстои насрочването на двете каузи за разглеждане в Исперихския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР