На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е

...
На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е
Коментари Харесай

Изправят пред съда наркоман, извършил серия кражби от магазини за хранителни стоки във Варна

На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е предала 30-годишния В.Р., направил серия обири от магазини и обир на хранителни артикули след приложимост на мощ. Младият мъж не е престъпно проявен и не осъждан досега. Той бил незает, като съгласно направената му съдебно-психиатрична експертиза той употребявал наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъпленията били осъществени в интервала от ноември 2020 година до септември 2021 година. Младият мъж набелязвал магазини за хранителни и битови артикули, в които клиентите се самообслужвали, и крадял разнообразни артикули – хранителни артикули, алкохол и безалкохолни питиета, както и две машинки за подкастряне. За посочения интервал В.Р. съумял да извърши общо 10 обири от търговски обекти, намиращи се в разнообразни елементи на Град Варна.

При следващ опит да извърши кражба на салами от магазин, обвиненият бил видян от продавач-консултантите и те създали опит да го спрат. Мъжът не се отказал от желанията си, използвал мощ по отношение на една от дамите и напуснал обекта с незаплатените артикули.

Разпитан в процесуалното качеството на обвинен, В.Р. се признал за отговорен, като дал къси пояснения по случаите.

Предстои делото против 30-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване " отнемане от независимост “ до осем години за закононарушенията по член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс и наказване " отнемане от независимост “ от три до 10 години за осъщественото закононарушение по член 198, алинея 3 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР