На събитието Snapdragon Summit, проведено от Qualcomm, ръководителят на китайската

...
На събитието Snapdragon Summit, проведено от Qualcomm, ръководителят на китайската
Коментари Харесай

В смартфона Honor Magic6 се появи интерфейс за управление с очи

На събитието Snapdragon Summit, извършено от Qualcomm, ръководителят на китайската компания Honor, Джордж Жао, приказва за новия флагмански смарт телефон Honor Magic6 и заяви забавна детайлност: една от функционалностите на устройството разрешава на потребителя да взаимодейства с него посредством очите си. Работата му се обезпечава от опциите на AI в новия чип Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Технологията се назовава Magic Capsule — това е „ мултимодално взаимоотношение, основано на следене на очите “. Компанията показва по какъв начин работи технологията: жена насочва погледа си към екрана, който демонстрира откъс от приложението Uber в горната част. Променяйки посоката на погледа си, тя разкрива изцяло приложението.

Това е единствено една от невероятните функционалности на Magic6 — смарт телефонът ще получи и основан на AI виртуален помощник. Той, да вземем за пример, може да бъде помолен да събере на устройството всички видеоклипове, които дават отговор на специфични критерии, да сътвори от тях отрязъци, които също са основани на избрани характерности и да ги резервира в нов видеоклип. В обозримо бъдеще производителите ще показват още доста сходни функционалности, което стана допустимо с помощта на напъните на Qualcomm — чипмейкърът интегрира AI ускорител в Snapdragon 8 Gen 3 и предложения сътрудниците си да употребяват оптимално неговите благоприятни условия.

Думата „ мултимодален “, употребена в описанието на Magic Capsule, може да значи, че следенето на очите е единствено един от методите за ръководство на устройството. Honor не прецизира по кое време ще пусне Magic6, само че Qualcomm се надява, че основаните на новата флагманска платформа смарт телефони ще стартират да се появяват на пазара през идващите седмици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР