На събитието GTC 2024 на NVIDIA Samsung представи GDDR7 чипове,

...
На събитието GTC 2024 на NVIDIA Samsung представи GDDR7 чипове,
Коментари Харесай

SK hynix възнамерява да създаде GDDR7 памет със скорост 40 Gbps и капацитет 3 GB

На събитието GTC 2024 на NVIDIA Samsung показа GDDR7 чипове, само че компанията не беше единствената с този нов артикул. SK hynix също показва свои лични GDDR7 чипове за видео памет, декларирайки по-усъвършенствани механически характерности спрямо продуктите на съперниците си, означи изданието Hardwareluxx.

GDDR7 модулите памет на Samsung, предопределени за последващо потомство геймърски видеокарти поддържат скорости до 32 Gbps, само че на процедура те ще бъдат лимитирани до 28 Gbps. SK hynix направи крачка напред и удостовери създаването на модули, които поддържат още по-високи скорости. Ако Samsung по-рано говореше за 37 Gbit/s, то SK hynix, както стана знае се подготвена да реализира 40 Gbit/s. Това е целевата продуктивност, сложена от компанията за серията GDDR7. Sk hynix в началото възнамерява да употребява чипове с памет с потенциал от 2 и 3 GB.

SK hynix GDDR7

В допълнение, SK hynix показа и за проекти за пускане на произвеждане на 16 и 24 Gbit чипове. Това ще разреши на AMD и NVIDIA да показват нови конфигурации на паметта, като в същото време запазят броя на чиповете на борда. Паметта GDDR7 ще дебютира във видеокартите от серията GeForce RTX 50 на NVIDIA. Очаква да те се появят на пазара до края на тази година. Скоростта на чиповете памет в тези видеокарти ще бъде 28 Gbit/s. Скорости от 32 Gbit/s и по-високи евентуално ще бъдат реализирани в идващите генерации. Скорости от 40 Gbps е малко евентуално да се види в потребителските артикули. Те могат да бъдат понижени с 10%, което е може би по-реалистичен сюжет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР