На руското правителство е възложено да разгледа до 15 юни

...
На руското правителство е възложено да разгледа до 15 юни
Коментари Харесай

Путин инструктира правителството да помисли за производството на гейминг конзоли в Русия

На съветското държавно управление е предоставено да прегледа до 15 юни въпроса за образуване на производството на гейминг конзоли в Русия, написа РБК, базирайки се на листата с указания, който президентът Владимир Путин утвърди след срещата за социално-икономическото развиване на Калининградска област, извършена на 25 януари 2024 година.

„ Разгледайте опцията за образуване на производството на стационарни и портативни геймърски конзоли, както и за основаване на операционна система и облачна система за даване на игри и стратегии на потребителите. “

се споделя в документа

През март 2022 година Microsoft и Sony Interactive Entertainment оповестиха, че ще преустановят активността си в Русия. Това докара до преустановяване на доставките на геймиърските конзоли Xbox и PlayStation и обвързвания с тях програмен продукт в страната, както и до блокиране на услугите им. През същия месец производителят на игрални конзоли Nintendo Switch също спря активността си на съветския пазар.

През декември предходната година съветският президент разпореди да се ревизира информацията, предоставяна във видеоигрите за сходство с съветското законодателство в региона на информацията, осведомителните технологии и отбраната на информацията. Кабинетът на министрите също по този начин получи инструкции да обезпечи наблюдаване и отчитане на финансовите транзакции, свързани с видеоигри, благосъстоятелност на задгранични компании. След това Министерството на цифровизацията съобщи, че преглежда въпроса за локализиране на сървърите за видеоигри в страната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР