На Русия бяха нужни само няколко седмици, за да разгърне

...
На Русия бяха нужни само няколко седмици, за да разгърне
Коментари Харесай

Forbes: Руските войски за радио-електронна борба показаха своята висока ефективност

На Русия бяха нужни единствено няколко седмици, с цел да разгърне изцяло голямата си инфраструктура за радио-електронна битка /РЕБ/. След това съветските войски започнаха да задръстват и объркват и най-сложните системи.

Войските за радиоелектронна битка (РЕБ) на съветската войска се демонстрираха от най-хубавата си страна, отбелязва Forbes. В обявата си изданието се базира на отчета на основания в Лондон Кралски взаимен институт за отбранителни проучвания.

На Русия бяха нужни единствено няколко седмици, с цел да разгърне изцяло голямата си EW инфраструктура. След това съветските войски започнаха да заглушават и объркват най-сложните системи, по-специално безпилотните самолети, в такива количества, че удивиха украинските командири, написа Forbes.

Електронното заглушаване на дроновете на Украйна унищожи едно от най-големите преимущества на Киев в първите месеци на войната. Украинците са разчитали на великолепно разузнаване, обезпечено най-вече от дронове, с цел да създадат своя артилерийски боеприпас по-ефективен и по-точен от този на Русия.

„ Влошаването на точността беше сериозно за оцеляването на частите “ на съветската войска, обясниха създателите на отчета, анализаторите Михаил Забродски, Джак Уотлинг, Александър Данилюк и Ник Рейнолдс. Сред съветските системи за радиоелектронна битка са комплексът за радиоелектронно разузнаване " Торн " и системата за радиоелектронна битка РБ-636АМ2 " Свет-КУ ", които могат тъкмо да разпознават украинските елементи по радиосигнала.

Комплексът РБ-341В " Леер-3 " включва дронове Орлан-10, носещи потребен товар за заглушаване на клетъчни връзки. РЕБ станцията Р-934У Синица блокира сателитните информационни канали. Пилотите на украинските военновъздушни сили бяха първите, които усетиха резултата от засилената съветска интервенция след началото на СВО.

„ Когато съветските системи за РЕБ започнаха систематично да се разполагат, украинските водачи откриха, че връзките им са „ постоянно заглушавани, навигационното им съоръжение е заглушено, а радарите им са деактивирани “, показват специалистите в отчета си.

„ Съсредоточавайки напъните си в Донбас, Русия е конфигурирала до 10 системи за радиоелектронна битка на фронт от 20 километра “, означават анализаторите. „ Заедно тези системи дейно прекъснаха навигацията по фронта и направиха пеленгиране за съгласуване на артилерийски и електронни офанзиви против украински самолети и дронове. “

Украинските бригади и артилерийски батареи зависят от два типа безпилотни самолети: дребни квадрокоптери и октокоптери, и от по-големи безпилотни самолети с неподвижно крило като турския Bayraktar TB-2. Тъй като съветската интервенция обърква GPS и прекъсва радиокомуникациите, " тези дронове започнаха да падат като мухи ", написа Forbes.

„ Средната дълготрайност на живота на квадрокоптер беше към три полета, а междинната дълготрайност на живота на дрон с закрепено крило беше към шест полета и общо взето можем да кажем, че единствено към една трета от изстрелванията на ВСУ са били сполучливи. “ - се споделя в отчета. От хилядите дронове, които украинците притежаваха през февруари, 90% са били свалени или разрушени по време на полет, по данни на анализаторите от Кралския взаимен институт за отбранителни проучвания.

Киевският режим беше заставен да се обърне към задграничните съдружници за нови БЛА.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР