На рождения й ден, тя разбра, че мъжът й изневерява.

...
На рождения й ден, тя разбра, че мъжът й изневерява.
Коментари Харесай

След като си отмъсти за изневярата, тя разбра, че е бременна

На рождения й ден, тя разбра, че мъжът й изневерява. Реши да не каже на никого.

Ирена навърши 45 години. Тази цифра я тревожеше, само че брачният партньор поддържаше жена си по всевъзможен метод. Михаил направи всичко допустимо да накара жена си да се отпусне и даде обещание да я изненада.

На рождения й ден бяха поканени всички другари, родственици и съседи. Владимир и Наташа, които живееха наоколо, взеха със себе си 20-годишната си щерка. Момичето минаваше през сложен интервал, тъй като преди малко се беше разделило с гаджето си. Депресията не е необикновена, както постоянно се случва с младежите.

„ Страхотно е, че взе Таня, с цел да се разсее от проблемите “. – сподели Ирена.

Гостите седнаха на масата. Михаил пръв подвигна тост. Приятните думи заслужаваха бурни овации. Мъжът прегърна рожденичката и я целуна нежно. Ирена беше разчувствана. След първите напитки започнаха занимателни диалози, танци и песни. На масата се появиха празни чинии и бутилки, тъй че домакинята трябваше да донесе още храна и питиета. Мислеше, че брачният партньор й ще й помогне, само че го нямаше на никое място.

Изведнъж тя чу, че някой в банята. Не можеше да повярва на ушите си. Тя не знаеше какво да прави. Досети се, че вътре е младата й съседка. Но с кого?

Тя постоя известно време на вратата на банята, само че не посмя да влезе.

“Харесва ли ти? ” — попита Таня в припадък на пристрастеност.

“Разбира се! ” — отвърна прочут глас. — “Колко ми е добре с теб! И тялото ти е необикновено! Толкова си нежна, не като жена ми. Тя е стафида, а ти си сочно грозде ”

Ирена едвам се сдържа. Сега тя знаеше сигурно, че не желае да види какво се случва вътре. Защо да си скапва празника? Това несъмнено няма да й повдигне настроението. Тя се върна при гостите и продължи да танцува. Беше очевидно, че зад необятната й усмивка се крие обезсърчение.

Скоро Михаил се върна. Той разгласи, че е време за изненадата. Това бяха фойерверки в чест на юбилея на брачната половинка му. Докато всички гледаха това представление с удивление, Ирена единствено се усмихваше незадълбочено.

Всички посетители си потеглиха. Докато брачната половинка миеше чиниите и чистеше масата, брачният партньор й се преоблече и си легна. Той се престори на задремал, въпреки че в действителност от дълго време мечтаеше за младата си държанка. На сутринта Михаил се разсъни и видя, че жена му не е в близост. Разбира се, той беше сюрпризиран, тъй като постоянно се събуждаха дружно.

Когато погледна другата половина на леглото, остана слисан. Имаше няколко кг сушени кайсии и ябълки.

Не можеше да проумее какво значи това. Повика жена си, само че не получи отговор.

Отиде в кухнята, само че тя не беше там. Изведнъж му просветна. Спомни си вчерашния диалог с Таня и разбра какво значат тези сушени плодове. Вечерта Ирена се върна вкъщи, само че не сама, а с по-големите си братя.

„ Или си отиваш, или всички схващат за измяната ти “, – сложиха му ултиматум.

„ Любов, смили се над мен. Бях пийнал и не знаех какво се случва с мен. Прости ми. ” – стартира да се моли той.

“Подавам молба за бракоразвод и това е моето дефинитивно решение. ” – сподели Ирена.

Михаил нямаше различен избор, с изключение на да се съгласи и да си тръгне безмълвно.

За жена му беше мъчно да одобри това състояние. Тя беше обезверена, само че нещата се трансформираха, когато лекарите оповестиха, че скоро ще става майка. Ирена не сподели на никого за бременността, тъй като не искаше някой да се пробва да я разубеждава да роди.

Михаил се реалокира в апартамент чартърен с Таня. Двойката обаче бързо се раздели, когато се появиха финансови усложнения.

Вижте още: Децата й отхвърлиха да се грижат за нея

Що се отнася до Ирена, тя продължи да живее в селото, само че в този момент връзките й със съседите се трансформираха. Наташа и Владимир не можаха да си намерят място, тъй като се срамиха от държанието на личната си щерка.

Михаил от време на време идваше, с цел да огледа отдалеко Ирена и Лили. Бившата му жена не желае да приказва с него, а той съжалява, тъй като загуби една в действителност почтена жена, която като че ли се беше подмладила.

Мислите ли, че е допустимо да простите измяната на обичания, в случай че имате дете?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР