На разпоредително заседание, Районен съд - Асеновград пусна под парична

...
На разпоредително заседание, Районен съд - Асеновград пусна под парична
Коментари Харесай

Още трима от побойниците в Асеновград бяха пуснати под гаранция

На разпоредително съвещание, Районен съд - Асеновград пусна под парична гаранция от по 3000 лв. още трима от арестуваните, взели участие в побоя над децата спортисти на 40-те извора край града.

  В Асеновград стартира делото против 11-те подсъдими за побоя над спортисти В Асеновград стартира делото против 11-те подсъдими за побоя над спортисти
В Районния съд в Асеновград стартира делото против 11-те подсъдими за побоя над спортисти. Мъжете са упрекнати в безчинство, осъществено с особена смелост...

Съдът обаче отхвърли настояването на обвинените и отхвърли да върне делото в прокуратурата поради " пропуски в обвинителния акт ". Така от общо арестувани 11 лица след случая с децата спортисти през август, в ареста, с най-тежката мярка " задържане под стража ", остават четирима.

Според съдията в ареста остават четиримата, които са упрекнати за по няколко тежки умишлени закононарушения, осъждани са и различен пъти и има действителна заплаха да се укрият или извършат и други закононарушения. Срещу тях е повдигнато обвиняване за безчинство, осъществено с изключителна смелост и цинизъм, за закани за ликвидиране, а на двама - и за нанасяне на междинни телесни повреди.

По време на съвещанието петима от обвинените желаеха съглашение с прокуратурата, на което прокурорът отговори, че занапред ще се водят диалози в тази посока. Той изрази удовлетворение от решението на съда, като разяснява, че тримата с паричната гаранция от през днешния ден в действителност са упрекнати единствено за безчинство.

Съдът позволи конституирането на единия от пострадалите - Тодор Тодоров, на 17 години, който бе със счупена ръка след побоя, като частен обвинител и цивилен просител за сумата от 40 000 лв.. Магистратите обаче отхвърлиха на сестра му Биляна, защото в обвинителния акт " тя няма качествата на потърпевш, а на очевидец ". Там като потърпевши са посочени общо четирима души - две деца и двама възрастни.

Следващото съвещание по делото всъщност е планувано за 18 януари 2018 година. На разпоредителното съвещание се прецизират настояванията на двете страни по какъв начин да протече процесът, което включва възможни отводи, ограничения за задържане, конституиране на обвинители и ищци и други.

Всички решения на съда могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Окръжен съд - Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР