На равенството и справедливото разпределение на благата по света акцентира

...
На равенството и справедливото разпределение на благата по света акцентира
Коментари Харесай

Дутерте: Богатите страни егоистично не споделят ваксини с бедните

На равенството и справедливото систематизиране на богатствата по света подчертава филипинският президент Родриго Дутерте по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации. По думите му, имунизациите против ковид също следва да бъдат разпределяни по този метод, а не богатите страни да ги пазят единствено за своите жители.

Вярваме, че справедливостта, равенството и уважението постоянно би трябвало да бъдат основа на нашите взаимоотношения между тях. Само с тях можем да изправим несправедливостите, които обричат потиснатите по целия свят на позорен живот, а в тази пандемия - и на сигурна гибел.
 Дутерте упрекна Европейски Съюз в блокиране на достъпа до ваксини
Дутерте упрекна Европейски Съюз в блокиране на достъпа до ваксини

Ние не сме толкоз мощни, колкото Европейски Съюз

По думите му, основава се неестествен дефицит на ваксини, който е гибелен за бедните страни. Богатите страни в този момент слагат бустерни дози, до момента в който разрастващите се страни обмислят и половин дози. Това е себелюбив акт, който не може да бъде оневинен и пандемия няма да завърши, в случай че вирусът не бъде надвит на всички места. Ваксините са основни за постигането на това, настоя президентът.

Не за първи път Дутерте повдига този въпрос и осъжда политиката на други страни. През февруари той упрекна Европейския съюз в блокиране износа на ваксини против ковид . Той предизвести, че Европейски Съюз оставя някои страни без достъп до ваксини.

Световната здравна организация (СЗО) също нападна слагането на бустерни дози, защото това основава неравноправие по света.
 СЗО желае мораториум върху бустер дозите ваксини най-малко до края на годината
СЗО желае мораториум върху бустер дозите ваксини най-малко до края на годината

Целта е да се обезпечат повече ваксини за разрастващите се страни

За Дутерте имунизационната акция е приоритет и той не пести средства, с цел да я организира сполучливо.

През юни, филипинският президент и им сподели да изоставен страната, в случай че не спомагат за напъните за ограничение на пандемията.

Самият
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР