На работна среща, свикана от областния управител инж. Александър Пандурски,

...
На работна среща, свикана от областния управител инж. Александър Пандурски,
Коментари Харесай

Видеонаблюдението е предизвикателство при организацията на изборите

На работна среща, свикана от регионалния шеф инж. Александър Пандурски, представители на РИК, на общините, на ОД на Министерство на вътрешните работи, РД „ ПБЗН “ и Информационно обслужванеобсъдиха началния стадий на подготовката на изборния развой в област Кюстендил.
“Независимо, че това са следващи парламентарни избори, не трябва да ги подценяваме. Има нови моменти и зараждащи въпроси. Видеонаблюдението се явява предизвикателство, само че чакаме да се внесе изясненост. Ние, държавните и общинските чиновници, институциите, имаме ангажимент да организираме едни почтени, спокойни и естествени избори ”, съобщи инж. Пандурски.

Главниятсекретар на администрацията Гергана Михайловаобясни, че на този начален стадий от организацията на изборния развой в ОАсе извършват отговорностите по Изборния кодекс, хронограмата и другите решения на ЦИК по отношение на доставката и съхраненията на изборните бумаги и материали.

“Създадени са условия за работата на РИК. Областна администрация е взела присъединяване в конституиране на Комисията, като е провела консултациите с политическите партии. Предложен е тираж на бюлетини, който е в размер на 141 хиляди и 800 броя, съобразени с броя на гласоподавателите от предходните избори и Изборния кодекс, където е посочено, че би трябвало да бъдат 110% бюлетинитеот броя на гласоподавателите ”, изясни Михайлова. Тя напомни, чеОА съхранява в избрани за задачата пространства изборните бумаги и материали, като те са надлежно под защита на ОД на Министерство на вътрешните работи. “Избирателните описи са получени от ГРАО. Към момента няма забавяния и уговорките от наша страна са изпълнени ”, уточни Михайлова.

Председателят на РИК - Кюстендил Венцеслав Механджийски съобщи, че Комисията работи и на този стадий се записват обединенията, партиите и кандидатските листи, като крайният период е до на следващия ден. Механджийски разясни, чещесе вършат образование на СИК-овете във всяка една община.
“Със съдействието на ОА ще работим още веднъж по график. Самата система сподели, че работи добре. Няма го това скупчване на обособени общини пред РИК и напрежение измежду членовете на комисиите ”, сподели Механджийски. Като предизвикателство той уточни подготовката на членовете на СИК-овете във връзка с протоколите и удълженото време при предаването им в края на изборния ден. Очаква иповече изясненост по отношение на видеонаблюдението.

“Подготвили сме нужната документи и вършим предварителна организация по отношение на обезпечаването в предизборния ден. Проблемът с защитата ще бъде гарантиран с сътрудници от РГДП и “Пожарна сигурност ”, разясниха от ОД на Министерство на вътрешните работи - Кюстендил.

Представителите на общините дадоха противоположна връзка, че спазватхронограмата и на тозиетап не срещат компликации.Те обаче сложиха въпроса за обезпечаването на паравани в изборните пространства.

По време на работната среща отИнформационно обслужване споделиха, чевутрешния ден се чака да бъде обявенаобществена поръчка за видеонаблюдението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР