На провелите си днес предсрочни президентски избори в Азербайджан, според

...
На провелите си днес предсрочни президентски избори в Азербайджан, според
Коментари Харесай

Илхам Алиев печели президентските избори в Азербайджан, според екзитпол

На провелите си през днешния ден предварителни президентски избори в Азербайджан, съгласно екзитпол, за президент на страната е избран отново Илхам Алиев. Според предварителните резултати Алиев е получил 93,9 % от общия брой гласоподаватели в каспийската страна.

Проучването е на социологическата организация от Съединени американски щати " Oracle Advisory Group ", което е извършено дружно с Лигой на отбрана на трудовите права на жителите и е извършено по време на изборния ден. Останалите шест претенденти получават, както следва 1,8 % Захид Оруджа, 1,5 % Фазил Мустафа, 1,2 % - Гудрат Гасангулиев, 0,9 % - Рази Нурулаев, 0,4 % - Елшад Мусаев и 0,3 % - Фуад Алиев.

В Баку към този момент стартира да излизат жители на страната които да показват насладата си от изборната победа на президента Илхам Алиев. За първи път в историята на Азербайджан след отделянето му от някогашния Съюз на съветските социалистически републики президентски избори обгърнаха цялата територия на страната дружно с Карабахския район, които беше обект на дълготраен териториален спор сред Азербайджан и Армения.

По време на провелите се предварителни президентски избори в Азербайджан в този район бяха открити 26 изборни сектори, в един от тях в град Ханкенди гласоподаваха Илхам Алиев и брачната половинка му Мехрибан Алиева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР