На провелата се наскоро в Берлин среща на върха с

...
На провелата се наскоро в Берлин среща на върха с
Коментари Харесай

Все повече чужди компании избират да правят бизнес с Китай

На провелата се неотдавна в Берлин среща на върха с представители от бранша на машиностроенето поддържането на търговията с Китай се трансформира в гореща тематика. Германският канцлер Олаф Шолц още веднъж ясно изрази поддръжката си към глобализацията, като уточни, че „ разделянето “ е стопроцентов неверен избор. Еврокомисарят Валдис Домбровскис, отговарящ за стопанската система, искрено съобщи, че европейските компании не желаят „ да се разделят “ с Китай, защото страната е значим пазар и източник за доставки.

Вчера Международният валутен фонд показа най-новата си прогноза за международната стопанска система, в която показва, че сега тя е изправена пред доста провокации, по тази причина намалява упованията си за растежа ѝ през идната година до 2,7%, което е с 0,2 процентни пункта по-ниско по отношение на прогнозата от този юли. На този декор Китай дава скъпа „ сигурност “ на света.

Последните данни на Държавното статистическо ръководство на Китай сочат, че през август китайската стопанска система е траяла да се възвръща, а основните индикатори да се усъвършенстват. Чуждестранните медии разясниха, че това е „ надминало упованията “. От дълготрайна позиция вероятностите за китайското развиване са ясни и избрани, както и решимостта на страната да продължи с отварянето и промените, както и да ускори търговско-икономическото съдействие с другите страни. С продължаващото разширение на отварянето и непрекъснатото възстановяване на бизнес средата Китай приветства гостите от целия свят, в същото време върви към международната сцена, следвайки правилото за взаимна полза и изгоди, и дава „ движеща мощ “ за възобновяване на международната стопанска система.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР