На проведения днес 11-и извънреден отчетно-изборен Конгрес на БФС, Георги

...
На проведения днес 11-и извънреден отчетно-изборен Конгрес на БФС, Георги
Коментари Харесай

Георги Иванов избран за президент на БФС

На извършения през днешния ден 11-и ексклузивен отчетно-изборен Конгрес на БФС, Георги Иванов завоюва на първи тур изборите за президент на БФС. Той събра 235 гласа, което е изцяло задоволително с цел да бъде разгласен за правоприемник на подалия оставка през декември 2023-а година Борислав Михайлов, заяви Българска телеграфна агенция.

Иванов и сега е на работа в БФС, където заема позицията механически шеф и отговорник за националните тимове. Бившият централен нападател получава мандат до 2028-а година.

Втори остана Димитър Бербатов със 181 гласа.  Третото място е за Михаил Касабов с 35. Георги Градев е 4-и в изборите с 6, а най-после са Петьо Костадинов и Георги Захариев с по 4, а Манол Иванов е с 1 глас.

469 делегати бяха регистрирани тази заран, от които 469 са упражнили правото си на глас. Това означаваше, че 235 гласа са нужни за триумф на първи тур.

Новоизбраният президент на БФС Георги Иванов насочи одобрение от трибуната на 11-ия ексклузивен отчетно-изборен Конгрес. Той даде обещание да бъде най-големият коректив на самия себе си и също по този начин уточни първите си цели. Сред тях е класиране на националния тим на Световното състезание в Съединени американски щати, Канада и Мексико през 2026-а година.

“Благодаря на всички присъстващи в залата – и на тези, които гласоподаваха за мене, и на тези, които не са. Сега стартира по-трудното. Знаете, че аз работя за вас всичките, аз съм ваш представител. През тези 4 години ще се опитам да направя по този начин, че да променим цялата среда във футбола. На първо място да върнем доверието в БФС, да  се опитаме да работим с страната, с цел да можем да помогнем на всички вас – и на аматьорските, и на професионалните клубове. Аз ще съм най-големият коректив за себе си от тука нататъка. И в случай че има нещо, вие ще бъдете хората, които ще ми кажете когато нещата не са добре.

Обещавам почтеност и работа. Всичко останало, което ще ви обещая, ще бъде това да се опитам да направя футбола по-различен, в сравнение с е бил в този момент. Да работим с децата, да създадем по този начин, че да имаме мощни футболисти в националния тим и се надявам да се класираме на международното през 2026 година ”, сподели Гонзо.

Георги Иванов предложи и собствен вид на изпълком, в който обаче доминираха юристите. Такива са Михаил Статев, Мила Христова, Николай Лазаров, Теодор Тодоров. Той остави едно място за човек от екипа на Димитър Бербатов, а също по този начин добави някогашният ректор на НСА професор Николай Изов. В Изпълкома би трябвало да влезе и Атанас Фурнаджиев. Има и двама градоначалници – това са кметовете на Враца Калин Каменов и на Велико Търново Даниел Панов.

Имаше и оферти от залата, което значи, че се пристъпва към гласоподаване за избор на изпълком.

Димитър Бербатов, както и Стилиян Петров и Мартин Петров, които са част от неговия еип, завършват в борбата за президентския пост на Българския фуболен съюз.

В изявление след вота Стилиян беше най-категоричен, че завършва с българския футбол, а Бербатов честити на новия президент и му пожела триумф.

“Господин Иванов си разгласи Изпълкома, аз до края ще съм с Димитър Бербатов. Искам да поздравя Георги Иванов и да му пожелая триумф. Ние сме същински и се видя, че желаеме да работим за българския футбол. Стилиян Петров е дотук с българския футбол! Стилиян Петров няма да бъде в българския футбол. Искам да благодаря на целия екип на Димитър. Има хора, които желаят да търсят нещо друго. Ние може да се гордеем, че застанахме с лицата си и имената ни остават чисти. Три години се борим с проблемите в БФС ”,  съобщи Стилиян Петров.

“Това е волята на клубовете и ние би трябвало да я уважим. Дали ни харесва това е различен въпрос. Няма смисъл да опитваме, тъй като трябвва да дадем време на новия президент. Ще виждам в профил и се надявам нещата да тръгнат в вярна посока. Това, което зависеше от нас, го направихме. Винаги като изгубиш борба е обикновено и не е хубаво. В прочут интервал ще вършим анализ за това, което направихме. Клубовете дефинираха техния претендент и той е Георги Иванов. Той е част от управлението на БФС и очевидно продължава наклонността да няма смяна. Но това ще го разберем в следствие ”,  сподели Бербатов.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР