На Продължаваме промяната им трябва мястото на вътрешен министър за

...
На Продължаваме промяната им трябва мястото на вътрешен министър за
Коментари Харесай

Татяна Дончева обяви достоверен слух, че Андрей Гюров е готвен за вътрешен министър

На " Продължаваме промяната " им би трябвало мястото на вътрешен министър за Андрей Гюров, съобщи Татяна Дончева, цитирайки слух от меродавен източник, който обаче изненада представители на партията на премиера Кирил Петков, както и колегата им Българска социалистическа партия.

Андрей Гюров, който е икономист, бе номиниран от " Продължаваме промяната " за шеф на Българската национална банка, само че като бе препоръчан и Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов " ИТН " (ИТН). Противопоставянето на двамата досегашни сътрудник в ръководещата коалиция за този пост докара до първите искри сред тях.

" Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ беше една импровизация на " Продължаваме промяната ", сподели Дончева в изявление за бТВ в неделя във връзка предлагането той да стане началник на комисията. Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и ръководещите се занимават с нелепости.

" Сценаристите мъчат да се ситуират в политическия живот на България ", счита Татяна Дончева.

" Те евентуално си мислят, че политиката е една активност по делене на пари, обаче се оказва, че това не е напълно по този начин. Парите, който има да си ги дели, си ги дели. Но би трябвало да се извършат и други неща ", споделя тя.

По думите ѝ това, което се случва от предходната година, е опит да се реши невъзможността да се сформира държавно управление от несъвместими елементи.

" Когато натресеш държавно управление, което не може да се оправи с никакви задания и гледат на политиката като шоу, ти не си решаваш проблемите, ти ги разтегляш във времето, до момента в който в един миг не ти писне ", счита Дончева.

" Не мога да разясня по този начин направено предложение, защото още нито е направено, нито е обсъждано някъде ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Той напомни, че предложенията за министри е в прерогативите на министър-председателя. " Това министерство е от квотата на " Продължаваме промяната ", тъй че чакам в действителност в съдружните диалози да бъде препоръчана и кандидатура или кандидатури, които да бъдат разисквани ", сподели той, само че посочи, че кандидатурата на Гюров до момента не е обсъждана.

Свиленски разяснява, че " познава господин Гюров като сериозен човек ". По думите му вътрешното ведомство би трябвало да бъде управлявано от човек, който " има доверието на жителите, тъй като това е министерството, което комуникира всекидневно с всеки един български жител ".

Представителят на Българска социалистическа партия съобщи, че още не е обсъждано в обединението по какъв начин ще бъдат разпределени министерските кресла, освободени от Има Такъв Народ и добави, че Българска социалистическа партия има готови фрагменти за всеки от освободените ресори.

Депутатът на " Продължаваме промяната " и ръководител на правната комисия Милен Матеев също съобщи, че " тази вест я научих одеве от Татяна Дончева ".

" Не звучи разумно и не е обсъждан подобен вид в Политическа партия. Андрей Гюров е извънредно виновен човек и може да оглави всяко министерство, само че той е икономист ", сподели Матеев, само че посочи,че той не е взел участие в диалози за новите министри на мястото на изтеглените от Има Такъв Народ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР