На пресконференцията си на 23 януари т.г. руски военни показаха

...
На пресконференцията си на 23 януари т.г. руски военни показаха
Коментари Харесай

Русия опитала да заблуди света с мнима крилата ракета?

На конференцията си на 23 януари т.г. съветски военни демонстрираха нещо, което съгласно тях бе крилатата ракета, оказала се в центъра на дългогодишния спор за контрола на въоръженията сред Вашингтон и Москва, заяви през днешния ден американският информативен портал www.thedailybeast.com. Но съгласно конфиденциален брифинг, квалифициран от разследващи организации на Съединени американски щати презентацията е била заблуждаваща, защото нито ракетата, нито стартовата установка, нито съпътстващата документи не са това, което Русия твърди, че е, отбелязва уеб сайтът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според взаимните изводи на Централно разузнавателно управление на САЩ и Националната организация за геопространствено разузнаване съвсем нищо от показаното от Русия на конференцията има нещо общо с ракетата, към която Съединени американски щати демонстрират максимален интерес. По-рано този месец двете организации са открили, че ракетата в нарушаване на контракта е с по-голям резервоар и с пускова установка, друга от показанато на 23 януари, написа уебсайтът, позоваващ се на два държавни източника, осведомени със заключенията.

На конференцията съветското министерство на защитата твърдеше, че ракетата, против която възразяват Съединени американски щати, е просто вид на съществуващата крилата ракета 9M728 с усъвършенствано ориентиране. Руските представители упорстваха, че модификацията е с 10 км по-малък обхват от остарялата ракета поради добавената електроника, която е нараснала масата.

В поддръжка на тезата си министерството на защитата на Русия сподели пред кореспонденти документите на двете ракети. Но показаната документи на 9M729 не е на същинската противоречива ракета, а и показаната пускова установка не е съвместима с същинската 9M729.

Порталът thedailybeast.com показва, че от началото на този век Русия създава 9M729, която в номенклатурата на американската разследваща общественост е под названието SSC-8. Пет години откакто администрацията на президента Барак Обама за пръв път упрекна Русия, че нарушава контракта от 1987 година, държавното управление на сегашния президент Доналд Тръмп разгласи по-рано този месец, че Вашингтон стартира процедура по отдръпване от контракта.

Според един от източниците на електронната медия мненията на Централно разузнавателно управление на САЩ и Националната организация за геопространствено разузнаване за нарушаването на Русия с нейните шест пробни изстрелвания на разстояние над 500 км значи, че ракетата може да лети оттатък неразрешения обхват. Най-продължителният полет от шестте теста е бил 2070 км. Съединени американски щати считат, че SSC-8 е мобилен сухопътен вид на ракетите с морско базиране "Калибър ", чийто обхват е 2000 км с стандартен заряд и 2350 км с нуклеарен заряд, споделя източник на осведомителния портал thedailybeast.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР