На пресконференцията с Бойко Борисов, мисирките не посмяха да го

...
На пресконференцията с Бойко Борисов, мисирките не посмяха да го
Коментари Харесай

Осман Октай пред Фрог: Караниколов или ще подаде оставка, или ще му бъде поискана заради ББР

На конференцията с Бойко Борисов, мисирките не посмяха да го попитат за ББР. Мълчанието им бе обвързвано с това да се резервира финансовия министър Владислав Горанов. Икономическият министър Емил Караниколов го чака ориста на някогашния му сътрудник Нено Димов. Няма да сбъркате, в случай че извършите съмнение, че до завършек на деня Караниколов или самичък ще си подаде оставката, или ще му бъде поискана. По-вероятно е да се случи второто.
Това сподели политическият анализатор Осман Октай пред Фрог нюз. Ето какво още добави той: Не беше инцидентна и репликата на премиера: „ На Караниколов му споделих да пристигна тук, къде е?! “. Няма по какъв начин тази спекулация за 75 млн. лв. да остане скрита изключително в миг, когато България се намира в изключително състояние. Ако бяха 7 млн. иди-дойди. Познавам персонално шефа на ББР Стоян Мавродиев. Той и цялото управление на тази държавна банка няма метод да са направили без да пита тази „ договорка “ зад тила на министър-председателя и на министъра на финансите.

Категоричен съм, че Мавродиев и хората му са отпуснали този заем, тъй като са имали изключителни гаранции от най-високо място. Не приказвам въобще за Караниколов. В тази верига той е най-слабата и безобидна частица. Той е човек на „ Атака “, която в този миг има проблеми с обединението и ръководството. В общественото пространство постоянно му се приписва, че е кадър на Сараите и Пеевски, внедрен през „ Атака “ “, посочи Октай.

Според него Мавродиев за нищо на света не би си заложил главата в торбата с отпущането на този голям заем. „ Познавам го от близо 20 години, от времето преди да влезе във финансовия екип на Иван Костов. Били сме на срещи, диалози и в общи компании. Говоря с тази меродавност, тъй като зная какъв темперамент е.

Той мина през Национална движение „Симеон Втори", ГЕРБ. Беше недостижим и прочут с това, че е от групата към Пеевски и Горанов. Чрез квотата на „ Атака “ той стана началник на тази банка. Няма по какъв начин човек от тези среди без да пита да поеме подобен риск. Трябва някой да ме е наредил какво да свърши. През всички години Мавродиев е оцелявал. Бъдете уверени, че и този път е получил гаранции, че нещата ще се случат безпрепятствено. Всички знаем, че в България нещо не се случва без знанието и разрешението на Бойко Борисов “, добави още той.

Осман Октай предвижда, че през днешния ден до тази вечер би трябвало да чакаме оставка. „ Борисов, с цел да се героизира и дистанцира от абсурда, ще изгори следващия бушон. Това не е инцидентна сума в спешна обстановка. Дори Горанов самичък не би поел подобен риск. Тази компания, която е получила заема, е обществена загадка, че зад нея стои дългата ръка на хората към Пеевски и една друга банка. Същата тази банка има проблеми към ареста на Нено Димов. Борисов ще пресече абсурда да не стигне до него. Единственият метод това да се случи, е да се изиска и оставката на министъра на стопанската система “, сподели още Осман Октай.

Според него всички отстранени към този скандал ще бъдат скрити сходно на някогашния началник на Българска народна банка Иван Искров. „ Някой знае ли къде е този човек и какво прави? Видяхте, че Пламен Георгиев също беше прикрит, само че медиите го издъниха. Тези хора ще бъдат скрити някъде, с цел да не осветят тези, които са им дали гаранции, че всичко ще е под надзор. Виждате, че в обществото има голямо напрежение по доста аргументи, като главната е растежа на безработицата. Тепърва вълната от митинги ще се надига. Много структури ще излязат на улицата. Управляващите знаят, че никой няма да повярва на приказки от рода на това, че бордът на ББР е взел решение да отпусне заем без познание на Министерски съвет. Това удря престижа на Министерски съвет, удря престижа и на Българска народна банка “, добави анализаторът, който е и някогашен зам.-председател на Движение за права и свободи.

Октай е безапелационен, че Борисов не инцидентно приказва за приближаващ пъкъл и за трупове. „ Казва ни, че Той ще направи всичко допустимо да не се случи това. И на следващия ден това ще му бъде избавителния пояс. Бъдете сигурни, че доста скоро ще излезе, с цел да ни каже, че ТОЙ не е позволил да пристигна пъкъла и да има трупове по улиците.

Колкото и да наскърбява президента и да се подценяват думите ми, за мен е ясно едно. Румен Радев е добре осведомен въз основата на информацията, която получава от ведомствата и службите. Затова и няма по какъв начин приказките му за апетит и растяща безработица да са празни. Убеден съм, че това, за което приказва президентът се базира точно на анализите от информацията, която доближава до него.

Службите даже не смеят да огласят действителната картина на ситуацията, тъй като ги е боязън от Борисов. И те дават тази информация на Радев, надявайки се той да вземе отношение. Борисов през днешния ден ще изгори идващия бушон. Сигурен съм, че Иван Гешев и прокуратурата също ще се намеси. И нищо чудно Емил Караниколов да седне до Нено Димов, с цел да му прави компания в ареста “, заключи Осман Октай.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР