На пресконференцията бяха представени и резултатите от предишните четири етапа

...
На пресконференцията бяха представени и резултатите от предишните четири етапа
Коментари Харесай

"Визия за София" търси идеи за развитието на града от гражданите и бизнеса

На конференцията бяха показани и резултатите от предходните четири стадия към тактиката

© Визия за София [Визия за София] Инициативата на Столичната община " Визия за София " ще търси оферти за развиването на града от жители, специалисти, неправителствени организации и бизнеса, които на по-късен стадий да стигнат до публично разискване. Това е един от последните и най-важни стадии за " Визията ", чиято последна цел е да сътвори дълготрайната тактика за столицата. Той беше показан във вторник от ръководителя на " Визия за София " Любо Георгиев и ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков в лабораторията за нововъведения в Sofia Lab. Резултатите от допитването ще послужат за формулирането на ясни цели, които да залегнат във визията за развиването на София, като окончателният стратегически документ ще бъде показан през есента. " Стъпка 5 стартира в дребен мащаб още преди няколко месеца. Първо беше разисквана с общинските съветници, които дискутираха тези оферти, а в този момент стартира необятното включване. Ангажирането е извънредно значимо, не би трябвало да се извършва единствено от администрацията. "

Любо Георгиев, началник на " Визия за София " и общинското сдружение " Софтпроект "
Стъпка по стъпка

На уеб страницата на организацията е оповестена цифрова анкета, посредством която всеки може да показа посоката на развиване за града, която е най-важна за него. Опциите са витален, атрактивен и интелигентен град, като съществува опция за прибавянето на друга. " Искаме хората да изберат своя приоритет, с цел да разберем кои са най-важните цели за тях и след това да ги изпълним. Предвижда се и провеждането на срещи онлайн, на които директно да бъдат обменени хрумвания и препоръки ", разяснява Георгиев.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Софийското ларго пък ще бъде другото място за контакт, на което ще се намира галерия с данни за града. Организацията ще разчита и на външна реклама по рейсове, улици и спирки, която ще насочва послания към жителите. Предвидено е правенето на социологическо изследване за премерване на настройките към препоръчаните цели и ограничения, тъй като някои от тях са непопулярни, твърди ръководителят на екипа.

На базата на събраната информация от тези стъпки ще бъде изведена работна система, която ще включва цели, цели и ограничения, както и съответни начинания. " Всички ние, жители, бизнесмени, браншови и неправителствени организации, би трябвало да посочим дейностите, които сме подготвени да предприемем. Трябва да работим дружно ", споделя Георгиев.

Една работеща система

На събитието бяха показани и резултатите от предходните четири стадия към тактиката. Те включват отчети и проучвания за действието на града и общината, в това число социологическо изследване за качеството на живот, трафика, мениджърските процеси в общината, пешеходната съгласуваност и други

Изготвени са разбори и експертизи за тематиките, излизащи на дневен ред, като към този момент са образувани общо 69 цели с 450 ограничения. Те включват градската и околната среда, превоза, стопанската система, ръководството, идентичността и културата и оферти за тяхната резистентност. В процеса на работа са се провели над 600 експертни срещи и събития, в които са взели участие над 5600 представители на другите заинтригувани страни.

" Градът е споделено пространство, по тази причина и неговото развиване би трябвало да е споделена отговорност. Започнахме тази самодейност, като използвахме експертизата и силата на хора, които не са част от общинската администрация. Това е сложна и амбициозна задача, тъй като първоначално не се вижда какъв брой труд е положен. За да има синергия и с цел да е работещ този документ обаче, той би трябвало да бъде признат от хората и да ги държи виновни за бъдещето на града ", разяснява ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР