На пресконференция в БТА днес представителните на национално равнище работодателски

...
На пресконференция в БТА днес представителните на национално равнище работодателски
Коментари Харесай

Домусчиев: Синдикатите са вредни

На конференция в Българска телеграфна агенция през днешния ден представителните на национално ниво работодателски организации обявиха своята подготвеност за реализиране на общоприемлив механизъм за установяване на минималната работна заплата.

В конференцията взеха присъединяване господин Васил Велев - ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България и ротационен ръководител на АОБР, господин Божидар Данев - изпълнителен ръководител на Българската стопанска камара, господин Цветан Симеонов - ръководител на Българската търговско-промишлена палата, господин Кирил Домусчиев – ръководител на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Работодателите още един път оповестиха, че желаят отпадането на клас "прослужено време ". Преди седмица работодателските организации имаха среща в Министерски съвет с вицепремиера Валери Симеонов, който поддържа концепцията им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в главната работна заплата. По-късно обаче той сподели, че е изказал персоналното си мнение, а на среща със синдикатите държавното управление съобщи, че няма да маха надбавката.

"Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят вложителите. Сривът на вложенията е в резултат на неналичието на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които съблюдават софтуерната дисциплинираност. Възпитаваме търтеи, които непрестанно желаят без да дават ", съобщи ръководителят на БСК Божидар Данев.

От своя страна ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев направи остро изявление по адрес на синдикатите в страната.

"Моята персонална позиция е, че синдикатите са нездравословни за България. Синдикатите пречат на развиването на стопанската система, на развиването на страната и пречейки на развиването на стопанската система, пречат и на развиването в обществената сфера и на всички сфери на публичния живот ", сподели Домусчиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР