На преговорите за мирно уреждане на конфликта в Украйна трябва

...
На преговорите за мирно уреждане на конфликта в Украйна трябва
Коментари Харесай

Лукашенко нарече специалната операция война и поиска да участва в преговорите

На договарянията за спокойно споразумяване на спора в Украйна би трябвало да бъде изразена и позицията на Беларус. За това настоя беларуският президент Александър Лукашенко на съвещание на Съвета за сигурност в Минск, съобщи организация БелТА.

„ Искам единствено да ви очертая нашата позиция, която беше сведена до вниманието на министъра на външните работи, а Министерството на външните работи инструктирано да я приложи. Не може да има договаряния без присъединяване на Беларус “, сподели президентът.

" Ние не изхождаме от обстоятелството, че сме хвърлени в една и съща кошница с Русия. Не. Ние изхождаме от обстоятелството, че тази война е зад границата на нашата страна. И това съществено се отразява на обстановката в Беларус. Следователно не може да има някакви съглашения зад тила на Беларус. не може ", акцентира беларуският водач.

" И аз съм безусловно уверен и знам, че Русия схваща такава позиция. И в това няма нищо неприятно. Но това ще опонира на желанието на Запада. Но това не значи, че би трябвало да танцуваме по свирката на Запада ", добави Лукашенко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР