На предстоящото българско мотоциклетно изложение Moto Expo 2024, ще се

...
На предстоящото българско мотоциклетно изложение Moto Expo 2024, ще се
Коментари Харесай

Градска мобилност и електрификация с Peugeot, Stark и Horwin на Moto Expo 2024

На идното българско мотоциклетно ревю Moto Expo 2024, ще се подчертава върху градската подвижност и екологията. В града, при натоварения трафик те са изключително настоящи. Три марки с такава устременост ще участват на ревюто - Peugeot Motocycles, Horwin и Stark Future.

Докато Peugeot Motocycles са обичайни участници в идното ревю, то другите две компании вършат дебют на Moto Expo 2024! То ще се състои от 20 до 23 април 2024 година в зала “Арена София ” /бивша “Арена Армеец ”/. Организира се от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дълготраен сътрудник “Експо Тим ” ООД.

Следващата генерация скутери Peugeot към този момент е в България. Това са новия XP400 и с последните версии на емблематичните Django, Tweet и Metropolis. С тях Peugeot Motocycles гордо акцентира своята 126-годишна френска история, като в същото време гледа към бъдещето на градската подвижност.

XP400 e комбиниране сред първокачествен градски скутер и мотоциклет. Вдъхновена от триумфа на SUV колите, марката в този момент предлага аналог и при двуколесните във връзка с функционалност и дизайн. Моделът е с присъщите за Peugeot предни фарове и задни светлини, наподобяващи лъвски зъби и нокти, както с динамичния си профил, предаващ му приключенска визия.

XP400 има техническите си характерности като на мотоциклетите. Двигателят му е 400-кубиков PowerMotion Euro5, разрастващ 26,5 кВ (36,7 к.с.) при 8150 об./мин. и 38,1 Нм въртящ миг при 5400 об./мин. Спирачната система е с двуканален ABS, 295 мм двоен челен диск и 240 мм заден диск, а окачването е висококачествено, с обърната вилка начело и със заден амортисьор.

Django EVO е „ съвременна класика “ в деяние с отличителните си светлини, контур и технологии от висок клас. Удобен и грациозен, той притегля със своя неповторим жанр. Моделът е със 125-кубиков, едноцилиндров, 4-тактов мотор с електронно впръскване и течно изстудяване. Той развива мощ от 9,5 кВ при 8500 об./мин. (12,9 к.с.) и въртящ миг от 12 Нм при 6500 об./мин. Има двуканален ABS, дисковите спирачки и хидравличното окачване, за лесното ръководство и сцепление. Височината на седалката е 778 мм, а резервоарът е 7,2 л.

Django EVO е с най-съвременните технологии. Моделът разполага с шестоъгълен фар и присъщи LED светлини и знаци, както и с TFT екран за осведомително свързване със смарт телефон и други

Един от най-продаваните скутери на Peugeot в Европа е Tweet. Новият модел е с открояващ се дизайн с ъглови линии, шестоъгълен фар и габаритни светлини с формата на „ лъвски нокти “.

Модерният Tweet придава чувство за непоклатимост сигурност посредством огромните си колела, еднакъв под и алуминиева сгъваема стъпенка за пасажера. У нас се предлага с 50-кубиков, едноцилиндров, 4-тактов мотор с електронно впръскване и въздушно изстудяване, който развива мощ от 2,2 кВ (3 к.с.) при 8000 об./мин. и въртящ миг от 3 Нм при 6000 об./мин. Tweet има тегло от единствено 97 кг и височина на седалката 790 мм. от земята за оптимално удобна позиция на лидера. Различните

Metropolis е триколесният скутер на Peugeot, съчетаващ иновация, комфорт, успеваемост, продуктивност и сигурност. Идеален е за градско и извънградско пътешестване. Има присъщото за „ френския лъв “ оформление на предните и задните светлини, DRL фарове, регулируемо предно стъкло, тапициран багажник, необятна седалка, комфортни ръкохватки за пасажера, еднакъв под и огромна товароносимост.
Със своя 400-кубиков, 100% френски мотор PowerMotion, Metropolis има мощ 26,2 кВ (35,6 к.с.) при 7200 об./мин. и 38,1 Нм въртящ миг при 5750 об./мин., а увеличеният въртящ миг при ниските обороти и LFE технологията трансформират всяко пътешестване в прелестно, безшумно и икономично преживяване. Спирачната му система е оборудвана с два диска начело и един - откъм гърба, както и с ABS и SBC системи. Пробегът може да доближи до 300 км при цялостен контейнер от 13 литра.

Metropolis e измежду най-технологично напредналите триколесни скутери на пазара с помощта на инфоразвлекателната си система Peugeot i-Connect и интелигентното табло. Metropolis GT, който ще бъде изложен на Moto Expo, ловко съчетава състезателен дух с изтънчен дизайн.

Премиерна марка за България са електрическите мотопеди Horwin, чиито дизайн, притежател на Европейската премия Reddot за 2021 година Horwin е бранд опериращ от години на Европейския пазар с централа в Австрия. Марката е у нас от май 2023 година Двата съществени модела, с които марката стъпва в България са Horwin EK и Horwin SK.

Моделът Европейска комисия е с класическа визия и изчистен ретро дизайн, а SK е по-скоро напредничав с леко нападателни линии. Всеки от тях се предлага в две модификации.

Едната е 2.8 кВт електродвигател, еквивалент на 50-кубиков бензинов мотор. Максималната скорост е лимитирана до 45 км/ч, за досегаемост до всеобщия консуматор и опция за ръководство от 16-годишни с кат. Автомагистрала или кат. B.

Другата е с 6.3 кВт електродвигател, еквивалент на 125 куб. см бензинов мотор. Максималната скорост е 90 км/ч и макс.
въртящ миг от 96 Нм. Двигателят е централно ситуиран и мощността се предава към задното колело чрез верига. 
Пробегът с едно зареждане съгласно WLTP при другите варианти за батерия, варира от 60 км до 160 км при двата разновидността. Батерията е литиеви 36 Ah на 72 v, лесна за зареждане у дома, единствено за 3,5 ч. Възможно е и зареждането им посредством свързване на зарядното и скутера към контакт в гаража.

Нова марка за българския пазар е Stark Future - мултинационална компания, основана през 2019 година с шведски корени. Разположена е в покрайнините на Барселона. Възползвайки се оптимално от репутацията на Каталуния като една от „ горещите точки “ за офроуд каране. Първият сериен индустриален модел на компанията – мотоциклетът за мотокрос Stark VARG потвърждава, че електрическата технология превъзхожда бензиновите еквиваленти във всяко отношение.

Stark VARG е първият електрически мотоциклет, който е водач по продуктивност в своята категория. Разработен е от нулата, като задвижването и шасито са построени, с цел да работят съвършено дружно и оптимизирайки всеки съставен елемент за предназначението му.
Stark VARG е кросова машина с настройки на мощността, които могат да основат чувство от 125 двутактов до 450 четиритактов мотор. Двигателят и задвижващата система обезпечават 80 к.с. – 30% повече от всеки 450 кубиков мотор и с двойно повече въртящ миг – 983 Нм. Задвижването е заобиколено от индустриалната акумулаторна система на Stark, която е една от най-компактните и „ енергийно плътни “ в света, разполагаща с 6,5 kWh потенциал при по-малко от 32 кг.

Самото тегло на машината е 118 кг. С това Stark VARG предлага най-хубавото съответствие мощност-тегло от всеки модел на пазара. Архитектурата на шасито употребява мотора като систематичен съставен елемент, което разрешава на Stark Future да построи най-леката рама за мотокрос в света. Съставът на рамката (и карбоновата подсекция) носи вярната композиция от странична, отвесна и торсионна еластичност и по-ниско разположение на центъра на тежестта, с цел да усъвършенства мощността на Stark VARG върху терена.
Моторът стои и завива несравнимо с всичко друго и чувствата на лидера са подкрепени от тънката, спортна ергономичност и модифицираните пластмаси, позволяващи повече икономисване на тегло. Окачването е KAYABA и настройката на хода от 310 мм може да се трансформира сред седем разнообразни настройки.

В зала “Арена София ” с изключение на по-голяма и леснодостъпна изложбена повърхност, за посетителите има БЕЗПЛАТЕН паркинг с над 800 места. За всички пристигнали на ревюто ще има като постоянно и спомагателни занимания. Това са “Глобуса на гибелта “, демонстрации и стънт шоу, Food truck zone, Relax zonе.

Билети за ревюто Moto Expo 2024 могат да се купят на -bilet.bg, eventim.bg, grabo.bg, epaygo и на място в залата.
Ето и програмата за 20-21 април 2024
12:00 Стънт шоу
13:00 Глобус на гибелта
14:00 Стънт шоу
15:00 Глобус на гибелта
16:00 Стънт шоу
При дъжд уредниците си резервират правото за смяна в програмата!

Работно време на Moto Expo 2024:
20-22 април 2024 от 10.00 до 19.30 часа,
23 април 2024 от 10.00 до 14 часа.

*Източник: Moto Expo 2024
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР