На председателски съвет от 13.00 часа ще бъда обсъден скандала,

...
На председателски съвет от 13.00 часа ще бъда обсъден скандала,
Коментари Харесай

Желязков свика извънреден председателски съвет заради зам.-министъра, снимал кода на машините

На председателски съвет от 13.00 часа ще бъда разискван абсурда, свързани с националната сигурност и изборния развой, както и решения, засягащи консолидацията на виновните институции за гарантиране на изборните права на жителите.

 

Това разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, откакто стана ясно, че изключителното пленарно съвещание няма да се организира, заради липса на кворум в залата. На него трябваше да бъде отхвърлено президентското несъгласие върху промени в Закона за енергетиката.

На председателски съвет, извършен по-рано през днешния ден – в 11.30 ч., на който участваха ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " ИТН “ (ИТН) и " Възраждане “, беше изнесена нужната информация по проблем, който ще продължи да се разисква на председателския съвет в 13:00 часа, посочи Желязков.

 

На срещата ще участват също ръководителят и секретарят на ЦИК, както и вицепремиерът Мария Габриел във функционалността ѝ сега на министър председател.

Преди началото на днешното съвещание ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов заяви пред публицисти за отчет на ДАНС, от " който излиза наяве, че два дни, откакто ЦИК направи обществено генериране на хеш код, който е единият от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка “.

 

„ Помните ли записа на Политическа партия по какъв начин действителният им % е 7 и по какъв начин са изгърмели един план на Слави и са взели един бутон? Този Стойнов незабавно би трябвало да бъде задържан. Прокуратурата би трябвало да се задейства, тъй като е осъществен държавен прелом на два пъти на избори с машини ”, напомни Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР